13.3 C
De Bilt

Museum Jan Cunen: publieksopening van de Vorst van Oss & tijdgenoten bij

Waan jezelf volledig in de vroege ijzertijd tijdens de feestelijke publieksopening van de tentoonstelling De Vorst van Oss & tijdgenoten, Elite in de ijzertijd. Op zondag 9 juli wordt de tentoonstelling op een vorstelijke manier geopend, inclusief royale korting op de museumentree en een feestelijk programma voor jong en oud. Ontdek alles over de tentoonstelling en de ijzertijd met boeiende rondleidingen, inspirerende workshops en prachtige poëzie. Mis het niet en vier samen met ons de schatten van het verleden! 

Publieksopening

Wees de eerste tijdens de publieksopening die deze fantastische tentoonstelling ontdekt en geniet van diverse leuke activiteiten, zoals een ritje met een treintje naar het Vorstengraf inclusief een gratis rondleiding. Het treintje vertrekt op gezette tijden vanuit het museum naar het Vorstengraf, waar lokale amateurarcheoloog Peter van Nistelrooij ter plaatse rondleidingen zal geven. Ook aan de innerlijke mens is gedacht, want de ijskar van IJssalon Alessandro zal verfrissende ijsjes verkopen.

Na de rondleiding wil je natuurlijk nog veel meer te weten komen over de Vorst van Oss en de ijzertijd, dus breng een bezoek aan het museum waar je het originele Zwaard en nog negen andere vorstengraven kunt bewonderen. Laat je ook verrassen door de Hedendaagse kunst die de koppeling naar onze tijdgenoten vertegenwoordigd. Leden van Stichting Poëzie Podium Oss (PPO) hebben speciaal voor de Vorst hun beste gedichten geschreven en zullen deze voordragen. De optredende dichters zijn Michel Nierop, de stadsdichter van Oss, Kitty Schaap (voormalig Stadsdichter) en Toverlantijn (dichter/verhalenverteller van het Ansichtzwaard).

Gedurende de hele dag is er ook een inloopworkshop genaamd ‘Vorstelijk versieren’. De stoere Tjebbe, gekleed in prehistorische kledij, zal het publiek informeren over de Vorst van Oss en de ijzer- en bronstijd. Kinderen kunnen zelf een bronzen sieraad maken, zoals dat ook in de tijd van de Vorst gedragen werd. Tjebbe zal zelf ook sieraden en andere bronzen voorwerpen meebrengen (replica’s) om te laten zien. En wat dacht je van een ‘echte’ tatoeage van het Zwaard van Oss? Op deze dag zal een ‘tatoeëerder’ aanwezig zijn om de tatoeages te zetten waar jij dat wilt. De tatoeages (á 1,50) zijn vanaf 9 juli te koop in de winkel. 

De publieksopening van de Vorst van Oss & tijdgenoten is op zondag 9 juli, van 11.00 tot 17.00 uur, bij Museum Jan Cunen. De toegangsprijs voor die dag is verlaagd naar 5 euro en de activiteiten zijn gratis. Iedereen is welkom!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio