7.2 C
De Bilt

Ook Oss benoemd tot ‘bijvriendelijke’ gemeente

Oss – Nederland Zoemt heeft Oss benoemd tot ‘bijvriendelijke’ gemeente. Oss dankt deze titel aan de goede zorg voor de wilde bijen.

Wethouder Johan van der Schoot: “We zijn blij met deze benoeming. Oss zet zich op allerlei manieren in voor het verbeteren van de leefomstandigheden van bijen. Ze zijn nodig voor de bestuiving van onze gewassen. Zonder de bij verdwijnt meer dan de helft van ons fruit en groente uit de supermarkt. Daarom hebben we samen met gemeente Bernheze, bijenverenigingen, Landschapsbeheer, waterschap Aa en Maas en andere organisaties de Landschapskaart voor wilde bijen gemaakt. Daarin staat hoe we kunnen zorgen voor genoeg voedsel en nestelgelegenheden voor de bijen.”

Nederland Zoemt

Nederland Zoemt is een project van Landschappen NL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu. Nederland Zoemt komt in actie voor de wilde bij. Ze organiseren verschillende activiteiten zoals de Nationale Bijentelling, Bijenwerkdag, lesmateriaal en verkiezingen van Bijvriendelijkste gemeente. Deze acties zijn mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Meer informatie over Nederland Zoemt vindt u op www.nederlandzoemt.nl

Bijvriendelijke
Johan van der Schoot zaait bloemen in Piekenhoef. Foto: © Gemeente Oss

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio