15.6 C
De Bilt

Heeschenaar Tiny Arts van Het Hooghuis met pensioen

Oss – Na 41 jaar in het onderwijs is het voor Tiny Arts tijd om met pensioen te gaan. Op dinsdag 12 juli heffen collega’s het glas wanneer hij afscheid neemt van Het Hooghuis op locatie Stadion. Daarmee worden ook de fietstochtjes van en naar school verleden tijd.

Passie voor het onderwijs

De onderwijscarrière van Tiny begint in 1981 op het Merletcollege in Cuijk. Twee jaar later maakt hij de overstap naar de Mavo St. Jan te Oss, waar hij elf jaar lang werkzaam is als docent aardrijkskunde en geschiedenis. Zijn passie voor het onderwijs blijft branden als hij na de Mavo St. Jan voor zeven jaar op een nieuwe school in Culemborg aan de slag gaat.

De cirkel rond maken

Wanneer in het jaar 2000 de scholengroep Het Hooghuis wordt opgericht, is Tiny meteen betrokken bij de locatie Heesch: “Ik kreeg de gelegenheid om in mijn eigen dorp Heesch voor Het Hooghuis op de “Heesche Mavo” te starten als teamleider. Het is ook het jaar dat de scholengroep aansluiting vindt bij Stichting Carmelcollege.” In 2015 stapt hij over naar de locatie Stadion. “Dit is de Hooghuis-school die voortgekomen is uit de Mavo St. Jan. Om nu vanaf hier met pensioen te gaan, voelt toch een beetje als de cirkel rond maken.”

Tiny Arts echte Hooghuis-man

Wat maakt zijn band met Het Hooghuis zo sterk? “Als Heeschenaar vind ik het fijn om binnen het onderwijs verbinding te kunnen leggen met mijn eigen omgeving. Het zorgt voor erkenning en herkenning, en maakt het gemakkelijk om activiteiten voor de school te organiseren in de buurt. Zo voel ik dat ik het onderwijs van Het Hooghuis kleur geef, terwijl het mijn leven ook weer kleurt. Ik ben een echte Hooghuis-man.” Tiny vindt vooral voldoening in het samen organiseren van goed onderwijs en mooie activiteiten.

“Zeker de buitenlandreizen met de examenklassen vind ik altijd weer bijzonder. Zo organiseerden we ooit een reis naar Praag. Jaren later kwam ik een oud-leerling tegen die mij vertelde dat ze tijdens hun eigen trip naar Praag ons oude programmaboekje met daarin excursies, wandelingen etc. hadden gebruikt, omdat het toen zo goed geregeld was!”

Meer tijd voor….

Na 41 jaar draagt hij nu dan echt zijn onderwijsstokje over. “Wat ik vooral ga missen is het dagelijks contact en het samen ervoor gaan met collega’s. Maar ik kijk er ook naar uit om meer tijd door te kunnen brengen met tuinieren en natuurlijk vooral ook met mijn vrouw, kinderen, familie en vrienden. En om mijn hobby fotografie weer op te pakken.” Daarbij is hij ook van plan zich maatschappelijk in te gaan zetten. Zijn afscheid van Het Hooghuis betekent niet dat hij niet meer in de buurt op zijn fiets gespot kan worden.

“Daar fiets ik veel te graag voor”, lacht Tiny. “Ik zal o.a. zeker blijven mountainbiken in onze prachtige achtertuin “de Maashorst” en met mijn vrouw meer met de camper op pad gaan.” Onder het motto “aardrijkskunde is buiten” hoopt hij nog menig reistrip te gaan maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio