13.7 C
De Bilt

VESTA ‘19 vindt mogelijke locatie in MFA Onder d’n Plag door gemeente Oss en Dorpsraad

VV Ravenstein en SDDL uit Demen werken al enkele jaren samen en vormen nu samen sportvereniging VESTA’19. Deze vereniging speelt nu op twee sportparken. De gemeente Oss is bezig met de voorbereidingen voor woningbouw in het Stationskwartier in Ravenstein. Sportpark Den Ong is een van de bouwlocaties en daarom moet voetbalclub VV Ravenstein verhuizen.

VESTA ’19

De gemeente heeft samen met VESTA’19 en de dorpsraad onderzocht waar VESTA’19 permanent zich kan vestigen. Er zijn twee mogelijke locaties gevonden: het bestaande sportpark bij MFA Onder d’n Plag in Demen en een nieuwe locatie ten noorden van de Bendelaar in Deursen-Dennenburg. VESTA’19 vraagt gemeente Oss om een beslissing te maken over de locatie.

MFA Onder d’n Plag

Het college van burgemeester en wethouders vindt op basis van het onderzoek dat de locatie Onder d’n Plag in totaal beter scoort dan de alternatieve locatie en adviseert de gemeenteraad om voor deze locatie te kiezen.

Wethouder Frank den Brok: “Ik begrijp dat het voor sommige leden van VESTA’19 wennen is als ze gaan sporten op een nieuwe locatie. Als we alles goed afwegen dan is MFA Onder d’n Plag de beste en goedkoopste keuze. Dit sportpark heeft al een moderne en energie-neutrale accommodatie. Het aanpassen en uitbreiden van de locatie is makkelijker en goedkoper dan een nieuw sportpark bouwen. Het biedt mogelijkheden om te groeien en zorgt ervoor dat de dorpen levendig blijven. De wat langere afstand voor met name de Ravensteinse leden vinden we acceptabel.”

VESTA’19 heeft nu twee wedstrijdvelden, een trainingsveld en vier kleedkamers nodig. Als een bestaand grasveld wordt vervangen door kunstgras, is er genoeg ruimte voor de huidige behoeften. Er is ook ruimte om extra velden en kleedkamers aan te leggen als de vereniging groeit.

De gemeenteraad behandelt het raadsvoorstel op 27 juni 2024.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio