2.1 C
De Bilt

Vrijwilligers bosbeheer gemeente Oss gezocht

Oss –  Al zeven jaar werkt een groep vrijwilligers mee aan bij het bosbeheer in Oss. Er is altijd genoeg te doen en daarom is de gemeente op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Bosbeheer

Voor het bosbeheer is de gemeente Oss op zoek naar mensen die handig zijn. Enige vakkennis is gemakkelijk, maar zeker geen vereiste. Er zijn vrijwilligers nodig voor het
onderhoud en bijhouden van de bossen. Daarnaast voor het bijhouden van de MTB- en menroute, voor het bestrijden van de prunus, schilderen en wat klussen.

Gastheren en –vrouwen

Een gastheer of gastvrouw is aanwezig in het gebied en informeert bezoekers. Bijvoorbeeld over het gebied, het gemeentelijk bosbeheer en hoe om te gaan met de grote grazers. Ook zijn er gastheren- en vrouwen die regelmatig excursies houden. Soms spreek je mensen aan op hun gedrag.

Wat bieden wij?

Je werkt samen met een groep enthousiaste mensen. Samen met hen ben je bezig in de bossen en betrokken bij het bosbeheer. Jaarlijks is er een vrijwilligersdag. Dan gaan we op stap naar een gebied waar je normaal niet zo gauw komt. Zo zijn we naar het Wisentenproject in het Kraansvlak, de Landerij van Ecoplan in Assen geweest en de nieuwe wildernis van de Oostvaarderplassen. Deze dag sluiten we af met een barbecue en een drankje. Altijd gezellig en interessant!

Aanmelden

Heb je interesse en wil je een bijdrage aan het bosbeheer van de gemeente Oss leveren? Dan kun je contact opnemen met de heer Marcel Geurts, tel. 14 0412 of een mail sturen naar m.geurts@oss.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio