5.3 C
De Bilt

13 en 14 april fietstocht door de bloeiende bollenvelden

Alphen aan de Rijn – Op zaterdag en zondag 13 en 14 april organiseert FTC  Avanti de Duin en Bollentocht door de in bloei staande bollenvelden. Fietsen en genieten van de kleurenpracht van de tulpen. De geur van de hyacinten opsnuiven of even een foto maken tussen de laatste narcissen. Dat kan tijdens de Duin en Bollentocht. Er zijn verschillende routes van 70, 90, en 120 km. De 70 km voert door de bollenvelden van Warmond en Lisse en via de Brasemermeer weer terug. De 90 kilometer fietsers genieten ook van de bollenvelden en pakken nog een stukje duinen mee voordat ze weer terugrijden naar Alphen. De doorzetters van de 120 km maken na de bollenvelden door de duinen een uitstapje naar zandvoord en genieten daarna weer van de hyacinten rondom Lisse.

Vertrekken kan vanaf 08.00 en binnenkomen tot 16.00 uur. Het clubhuis van Avanti is open dus een welverdiend kop thee of andere versnapering na afloop is mogelijk.

Kwaliteit en veiligheid

De fietstocht wordt met 4 sterren gewaardeerd door de Nederlandse Toer en Fiets Unie NTFU, en dit betekent dat er mooie routes zijn uitgezet. Alle routes zijn voorzien van pijlen en de route is ook digitaal beschikbaar op http://www.ftcavanti.nl/tochten/duin-en-bollentocht. Verdwalen is bijna onmogelijk. Op de locatie zijn uitstekende voorzieningen en we rijden zoveel mogelijk over fietspaden en stille wegen. We maken gebruik van de openbare weg en de deelnemers moeten zich aan de verkeersregels houden. Een toertocht is genieten en geen wedstrijd.   Op de stempelpost in Lisse kan men nog even een kop koffie met appeltaart nemen.

april

Inschrijven en kosten

Deelnemers kunnen zich op de volgende wijze inschrijven.

Op de dag zelf in het clubhuis van Avanti aan de Amerikalaan 163 vanaf 08.00 uur

Via de site van de FTFU op www.fietssport.nl/details/toertocht/id/47899 

De kosten variëren van € 3.00 tot € 5.00 afhankelijk van de afstanden en voor € 2.50 is er een herinnering aan de tocht beschikbaar.

Voor meer informatie kijk op www.avanti.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio