1.7 C
De Bilt

20 van Alphen weer een groot succes

Alphen aan den Rijn –  Op zondag 4 maart vond voor de 53e keer de 20 van Alphen plaats. Een evenement dat jaarlijks wordt gehouden op de eerste zondag van maart. Het is tevens de openingsklassieker van het hardloopseizoen.

Verschillende afstanden

De 20 van Alphen is bekend om zijn diversiteit aan afstanden, van 1 en 2,5 km voor de kinderen in de ochtend en de grote afstanden 5, 10 en 20 km in de middag.

De 1 en de 2,5 km

De dag begon met de Family Run, de 1 km en de prestatieloop van 2,5 km. In de ochtend was er wel eerst een warming-up om de spieren los te maken. De 1 km begon bij het oude raadhuis in Alphen. Het parcours liep door het Burgemeester Visserpark en de Julianastraat, via het Rijnplein naar de finish bij het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn.

De 2,5 km startte bij het gemeentehuis via de Alphense brug, door het centrum en weer terug naar de finish bij hetzelfde gemeentehuis.

 

Fotografie:  Wesley Weijers  © Regio Online

De 5 km

De eerste loopafstand in de middag was de 5 km. Deze ging ook van start bij het gemeentehuis en via de Alphense brug naar de ander kant van de Rijn. De lopers vervolgden hun route via de Van Boetzelaerstraat,  naar de Zergersloot, om daarna langs het Aarkanaal over de Westkanaalweg terug te gaan naar het centrum.

 

Fotografie: Wesley Weijers © Regio Online 

De 10 km

De 10 km volgde een iets andere route, waarbij ook de Oranje Nassausingel, President Kennedylaan en de Burgemeester Bruinslotsingel werden aangedaan. Hierna ging het verder langs winkelcentrum “De Ridderhof”, over de Hoofstraat en via de Willem de Zwijgerlaan retour richting de finish in het centrum.

 

Fotografie: Wesley Weijers © Regio Online

De 20 km

Natuurlijk is de 20 km het hoofdevenement van de 20 van Alphen.  De 20 km startte bij de gemeentehuis, waarna aan de andere kant van de Rijn via de N207, de richting van Aarlanderveen werd opgegaan. Hier was het keerpunt terug naar Alphen aan de Rijn, waar Eva Vrabcova 1:09:32 sec bij de vrouwen als eerste finishte en bij de mannen de 28-jarige Belg Koen Naert met 1:01:41 sec als winnaar over de meet kwam.

Fotografie: Wesley Weijers © Regio Online 

Verder alles rustig verlopen

De 20 van Alphen is veder rustig verlopen. Het weer was ideaal voor de hardlopers. Het was droog en rond de 7 graden. De organisatie had wel voorzorgmaatregelen genomen vanwege de extreme kou de afgelopen dagen. Naar verwachting waren er ongeveer 25.000 toeschouwers die de deelnemers toejuichten langs de route. En er deden ongeveer 8 duizend lopers mee.

© Regio Online

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio