14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

4000ste YoLo-deelnemer welkom geheten door Baas van Zorg en Zekerheid

Katwijk –  Rayhana, de baas voor één dag van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, heette vandaag de 4000ste deelnemer aan de YoLo-trainingen welkom. Met YoLo krijgen scholieren via beweging en spel ‘tools for life’, zoals samenwerking, weerbaarheid, doorzettingsvermogen, (zelf)vertrouwen en (zelf)beheersing. Zo ontwikkelen zij een sterke basis voor later; precies wat JINC Baas van Morgen ook nastreeft. Het feestelijke moment vond plaats samen met groep 8 van de Sjaloomschool in Katwijk, trainers Peter Kruit (Welzijnskwartier) en Yos Lotens (initiator van het YoLo-concept) en bestuurder Henk Gerla van Zorg en Zekerheid.

Baas van Morgen is een jaarlijks event van JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder scholieren. Hiermee wil JINC de aandacht vestigen op het feit dat een goede loopbaan soms moeilijk bereikbaar is. Wie is geboren in een omgeving met sociaaleconomische achterstand heeft minder kans om het ver te schoppen – hoe slim of talentvol hij of zij ook is, zo blijkt onder meer uit onderzoek van de Onderwijsinspectie.

Partnerships

“Naast onze deelname aan De Baas van Morgen werken we sinds 2021 in Leiden en Haarlemmermeer intensief met JINC samen”, vertelt Henk Gerla die vandaag zijn stoel en agenda afstaat aan de Baas van Morgen. “We geven bijvoorbeeld sollicitatietrainingen op scholen in de regio en zijn carrièrecoach. De samenwerking met JINC heeft parallellen met ‘onze’ projecten op het gebied van armoedebestrijding. JINC sluit daarnaast prachtig aan bij ons partnership met JOGG Gezonde jeugd Gezonde toekomst en bij 3×3 Unites in Katwijk, Amstelveen en Hoofddorp. Mijn collega’s en ik kunnen scholieren dus als geen ander laten zien hoe belangrijk gezond leven is en welke rol een zorgverzekeraar hierin kan spelen.”

Programma

Rayhana ontmoette ’s ochtends eerst de andere Leidse bazen tijdens een werkontbijt. Daarna vertrokken ze naar Zorg en Zekerheid, waar ze in de stoel van Henk mocht plaatsnemen. Ook stonden er afspraken met de afdeling HRM (Personeelszaken) en natuurlijk met Henk op het programma. Daarbij zag Rayhana van binnenuit hoe Zorg en Zekerheid in elkaar steekt. Dit geeft haar zelfvertrouwen, een groter netwerk en meer kennis van de arbeidsmarkt.

4000ste Yolo deelnemer

Hoogtepunt van haar dag was een werkbezoek aan de YoLo-training in Katwijk. “Zorg en Zekerheid ondersteunt deze unieke trainingen al enige tijd en we zijn benieuwd naar de toekomstplannen,” aldus Henk Gerla. Peter Kruit van het Welzijnskwartier was blij met de komst van de twee Zorg en Zekerheid-bazen. ”Leuk om te laten zien wat YoLo inhoudt: vier trainingen in een echt psycho-fysieke programma. We doen met veel plezier en fysieke inzet ook een groot beroep op de ontwikkeling van de motoriek en de kernwaarden als respect en samenwerken.

Baas van morgen. Foto: zorg en Welzijn

Groepsdynamiek wordt versterkt en groei in sociaal-emotioneel gedrag gestimuleerd. Rayhana mocht vandaag de 4000ste YoLo-deelnemer feliciteren: Ella uit groep 8 van de Sjaloomschool! Dat hebben we uiteraard gevierd met de hele klas.”

Goede ideeën

Daarna was het tijd voor een gezonde lunch in het bedrijfsrestaurant van Zorg en Zekerheid. Aansluitend ging Rayhana in gesprek met een van de artsen van Zorg en Zekerheid; Annette Zwart. “Bijzonder hoe positief Rayhana in het leven staat en al precies weet wat ze later wil worden. Ze heeft ons een paar goede en bruikbare ideeën gegeven om jongeren in beweging te krijgen. Daar gaan we zeker een vervolg aan geven.”

Daarna was het al tijd voor de afsluiting en terugkoppeling. En de terugreis naar Oegstgeest, op de elektrische fiets. “Goed om te zien hoe duurzaam Zorg en Zekerheid al bezig is. Dat vind ik heel belangrijk.”  Dank, Rayhana, voor deze mooie dag en we spreken elkaar snel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio