15.1 C
De Bilt

‘AAN in het donker’: AANdacht voor fietsverlichting in Katwijk

De herfst is weer begonnen. Dat betekent dat de dagen korter worden en dat het eerder donker is. Juist in deze tijd van het jaar is het belangrijk dat fietsers goed zichtbaar zijn in het verkeer. In teken van de landelijke campagne ‘AAN in het donker’ organiseert de gemeente Katwijk samen met het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland een fietsverlichtingsactie.

Actiedag 

Op zaterdag 4 november kunnen inwoners bij verschillende fietsenwinkels gratis hun fietsverlichting laten controleren. In de gemeente Katwijk kan dat bij Nico’s Fietsen (Zeeweg 82b, Katwijk), Paul Tweewielers (Drieplassenweg 1, Katwijk) en Giant Store van Giezen (Brouwerstraat 55a, Rijnsburg). Op deze actiedag betalen inwoners alleen de materiaalkosten. Lukt het niet om op de actiedag langs te komen? Dan kunnen inwoners van 5 tot en met 11 november terecht bij deze aanbieders met 10% korting op de totale kosten van reparatie van fietsverlichting (materiaal plus arbeidsloon).

Campagne ‘AAN in het donker’. 

Met de campagne ‘AAN in het donker’ roept Rijksoverheid fietsers op om hun licht aan te zetten. Zo’n driekwart van de fietsers heeft al goede en werkende verlichting. Maar een kwart van de fietsers dus nog niet. Naast dat fietsen zonder goede verlichting gevaarlijke situaties kan veroorzaken in het verkeer, kan het ook een hoge boete opleveren. Wethouder Gerard Mostert: “In Katwijk maken we samen werk van verkeersveiligheid. Daarom hebben we ook een actieplan verkeersveiligheid opgesteld.

Steeds meer mensen pakken de fiets voor een boodschap of om naar school of hun werk te gaan. En dat is een goede zaak. Goed zichtbaar zijn helpt anderen om rekening met jou te houden. Zorg dat je fietsverlichting het doet. Dat voorkomt ongelukken. En ik doe ook een oproep aan de ouders: zorg dat uw kinderen met verlichting op pad gaan.” Lees meer over de campagne ‘AAN in het donker’ op www.maakeenpuntvannul.nl/aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio