15 C
De Bilt

Agenten mishandeld na aanhouding in Alphen

Alphen aan den Rijn – De politie heeft in de nacht van zondag 18 februari rond 03:35 uur een 30-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden die twee politieagenten heeft mishandeld.

Twee agenten mishandeld

Twee agenten surveilleerden in het uitgaansgebied van Alphen aan den Rijn. Na een melding die was binnengekomen via de horecatelefoon dat er een lastige klant uit een café aan de Julianastraat was gezet gingen zij ter plaatse. De politieagenten zagen een zeer recalcitrante man voor het café staan en nadat zij deze man hadden aangesproken gooide hij een aantal fietsen op de grond. Daarop werd de man aangehouden voor baldadigheid.

Schoppen en bijten

Tijdens het overbrengen van deze verdachte naar een politiebureau verzette hij zich hevig en trapte hij diverse malen tegen het raam van de politieauto. De verdachte staakte zijn verzet niet en wist een van de agenten hard in zijn arm te bijten. De andere agent werd door de verdachte geschopt. Ook beledigde de man de beide agenten en bespuugde hen. Op het politiebureau vernielde hij een celdeur en weigerde hij medewerking aan een blaastest. De beide politieagenten hebben aangifte gedaan van mishandeling en belediging. Naar omstandigheden gaat het goed met de politieagenten. De politie onderzoekt de zaak.

Geweld tegen politie of mensen met een publieke taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Ook als er aanwijzingen zijn dat het geweld is gepleegd onder invloed van alcohol of drugs, kunnen verdachten zwaardere straffen krijgen.

Bron: Politie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio