27.6 C
De Bilt
woensdag, 29 juni 2022

Alle kinderen in Katwijk doen mee!

Ook in 2022 kunnen kinderen van ouders met een laag inkomen meedoen in Katwijk. Onlangs verlengde de gemeente Katwijk de samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur en met Stichting Leergeld.

Wethouder Adger van Helden: “Het is ontzettend belangrijk dat ook kinderen kunnen meedoen in onze samenleving. Geld mag niet de reden zijn dat dat niet kan. Als gemeente zetten we ons op allerlei manieren in om inwoners te ondersteunen die dat zelf (tijdelijk) niet kunnen. Ik moedig dan ook alle ouders die weinig inkomen hebben aan om gebruik te maken van de mogelijkheden die er zijn!”

Jeugdfonds Sport en Cultuur voor kinderen

Sinds 2009 kunnen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen binnen de gemeente Katwijk gebruik maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Hierdoor is het voor hen mogelijk om te sporten of deel te nemen aan culturele activiteiten. Voor hen betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie of het lesgeld en in bepaalde gevallen de spullen die nodig zijn.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld helpt jongeren tot 18 jaar waarvan de ouders niet voldoende geld hebben voor binnen- en buitenschoolse activiteiten. Via Stichting Leergeld kunnen ouders een computer of laptop, fiets, jarige Job verjaardagsbox, kindpas (voor kleding) of schoolspullenpas voor hun kind aanvragen.

Wil uw kind ook meedoen?

Wil uw kind graag op voetballen, muziekles, turnen, streetdance, judo of aan theater doen maar is er thuis te weinig geld? Of kunt u wel wat ondersteuning gebruiken in de kosten voor uw kinderen? Kijk op www.katwijk.nl/vergoedingkinderen hoe u een aanvraag kunt doen. Of neem contact op via de Bereikbare Dienst of de Formulierenbrigade via 071-4065000. Zij helpen u graag met de aanvraag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio