-2.7 C
De Bilt

Alle speelplekken in Alphen aan den Rijn online bekijken

Alphen aan den Rijn – Vanaf vandaag zijn alle speelplekken in de gemeente Alphen aan den Rijn online te bekijken. Op deze kaart staan alle speel-, sport-, en ravotplekken van Alphen aan den Rijn. In totaal zijn er 355 speelplekken en 1787 speeltoestellen, verdeeld over de 8 kernen.  

Met de kaart zijn de speelmogelijkheden in onze gemeente eenvoudig te ontdekken en is het makkelijk een leuke plek te kiezen om naar toe te gaan. Op dit moment is de kaart als pdf (download) beschikbaar. Binnenkort komt er een digitale kaart beschikbaar die nog handiger te raadplegen is op de mobiele telefoon. De speelruimtekaart is te vinden via www.alphenaandenrijn.nl

Lancering buitenspeelkaart

Donderdag 12 juli lanceerde wethouder Schotanus de buitenspeelkaart. De wethouder heeft samen met leerlingen van de St. Bonifaciusschool rond het gemeentehuis buitenspel activiteiten gedaan. Vervolgens zijn zij al spelend richting de St. Bonifaciusschool gelopen. Op het schoolplein is de speelochtend afgesloten. Wethouder Schotanus: “ We hebben ontzettend veel speelplekken in onze gemeente. Iedereen weet dat buitenspelen gezond is voor de ontwikkeling van kinderen. Met deze kaart wil de gemeente ouders en kinderen ‘verleiden’ om de bestaande speelplekken te gaan ontdekken.” Dit sluit ook mooi aan bij ons uitvoeringsprogramma waarin is opgenomen dat we de openbare sportaccommodaties in de wijken willen plaatsen, zodat er een beweegvriendelijke omgeving ontstaat en onze inwoners uitgenodigd worden om meer te bewegen.”

Speelruimtebeleid

De buitenspeelkaart maakt onderdeel uit van het speelruimtebeheerplan dat op dit moment wordt opgesteld. In het speelruimtebeheerplan wordt uitgelegd hoe de komende jaren met het beheer wordt omgegaan en aan welke kwaliteit de speelplekken moeten voldoen. Bij het opstellen van het beleid wordt de komende tijd de mening van gebruikers en de dorpsraden gevraagd. De gemeenteraad beslist uiteindelijk eind van dit jaar over het speelruimtebeheerplan.

Bron: Gemeenten Alphen aan den Rijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio