13.6 C
De Bilt

Alphenaren kamperen komende zomer opnieuw in eigen buurt

Alphen aan de Rijn – Na een succesvolle eerste editie staat De Buurtcamping komende zomer opnieuw in Alphen aan de Rijn. In het weekend van 7 t/m 9 juli kunnen buurtbewoners hun tentje opzetten in het eigen Weteringpark. Door samen een weekend gezellig te kamperen en mee te doen aan leuke activiteiten, leer je je buurtgenoten beter kennen. Hoe meer buren er komen, des te gezelliger het is. Na afloop van deze mini-vakantie hoef je geen afscheid te nemen van je nieuwe vakantievrienden. Die kom je in het vervolg gewoon weer tegen in je eigen buurt!

Wat is de Buurtcamping?

Tijdens De Buurtcamping wordt het park bij jou in de buurt omgetoverd tot een gezellige camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: van muurbloempjes tot druktemakers en van de allerkleinsten tot senioren. Net zoals op een normale camping ben je op de Buurtcamping veel buiten en is iedereen gelijk.

Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en even tandpasta lenen van de buurvrouw. Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen. Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima. Zo wordt ervoor gezorgd dat iedereen kan genieten van de Buurtcamping.

Kom ook kamperen in het Weteringpark van Alphen aan den RIjn!

Geef je zomervakantie de gezelligste start dicht bij huis op De Buurtcamping! Lekker luieren in een hangmat met een boekje erbij? Dat kan! Maar ook voor de actieve of culturele vakantieganger is er genoeg te doen. Buurtbewoners mogen namelijk zelf bepalen hoe het programma er uitziet. Marshmallows roosteren, bingo, een sportieve workshop, een spellentoernooi, een kook- of barbecue-workshop… er valt van alles te bedenken. Misschien wil je zelf een leuke activiteit of workshop organiseren op de camping.

Ideeën voor een activiteit die op De Buurtcamping zeker niet mag ontbreken, kunnen gemaild worden naar info@buurtcampingalphen.nl.

Met kamperen ervaar je het echte campinggevoel, maar overnachten is niet verplicht. Voor wie kamperen nog een brug te ver is, maar wel graag wil meedoen met de activiteiten overdag is er een dagpas of weekendpas verkrijgbaar. Bestel je kaartjes via: buurtcampingalphen.nl.

Aanmelden als vrijwilliger? 

Een Buurtcamping organiseer je natuurlijk niet alleen, maar met een team van mede-buurtbewoners en met professionele hulp van de landelijke stichting ‘De Buurt’. Het lokale team in Alphen aan de Rijn heeft de organisatie al op poten gezet, maar we kunnen jouw hulp zeker gebruiken! Het lokale team bestaat op dit moment uit 3 mensen. Graag willen zij het team uitbreiden met 1 of 2 extra teamleden.

Zij zijn specifiek op zoek naar een vrijwilligerscoördinator en iemand binnen het communicatieteam die gemakkelijk contacten legt met lokale organisaties, buurtverenigingen en lokale ondernemingen om samenwerkingen in gang te zetten. Daarnaast hebben we verschillende soorten vrijwilligers op de camping zelf nodig die willen helpen met op- en afbouwen, schoonmaken, receptie, social media, activiteitenbegeleiding, coördineren van het programma, omroepen etc.. Er is altijd wel een taak die bij jou past!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio