12.4 C
De Bilt

Alphense dagen druk bezocht en met mooie weer

Alphen aan den Rijn – Van vrijdag 14 tot woensdag 19 september vonden weer de jaarlijkse Alphense dagen plaats met diverse evenementen in en rond het centrum van Alphen aan den Rijn. 

Kermis

Ook dit jaar was er een jaarmarkt kermis op het Aarplein. Natuurlijk met verschillende attracties voor jong en oud, waaronder een Polyp, een Booster en de Breakdance. De kermis was voor de laatste keer op het Aarplein, vanweg de verbouwing in het centrum van Alphen kan de kermis volgend jaar niet meer op dit plein staan . De organisatie en de gemeente zijn in gesprek met elkaar om een nieuwe, mooie plaats te vinden voor de kermis in Alphen aan den Rijn.

Fotografie: Wesley Weijers – © Regio Online

Oldtimerdag

Op zaterdag vond voor de 36e keer de Oldtimerdag plaats. Vele Oltimers stonden opgesteld in de Hoofdstraat in Alphen, waar veel liefhebbers op af kwamen. Er waren ook oude motoren en een antiek brandweervoertuig opgesteld.

 

 

Fotografie: Wesley Weijers – © Regio Online

Taptoe

Op zaterdagavond vond de Taptoe plaats op het Stadhuisplein. Waar verschillende fanfares een show opvoerden. De bezoekers genoten overduidelijk van de optredens. Aan de taptoe deden fanfares uit Krimpen aan de Lek, Scheveningen,Sneek en Leiden en uit Alphen aan den Rijn mee.

Fotografie: Wesley Weijers – © Regio Online

Wielerronde

Voor het eerst sinds jaren werd de wielerronde niet meer gehouden in het centrum van Alphen aan den Rijn, maar op een wielerbaan aan de andere kant, vlak langs de N11. Ook dit jaar was er een groot deelnemersveld, die in verschillende klassen meereden.

Fotografie: Wesley Weijers – © Regio Online

Jaarmarktestafette en Gondelvaart

Op de dag voor de Jaarmarkt vond eerst nog de Jaarmarktestafette plaats waar de kandidaten in meerdere afstanden liepen door het centrum.

Na de prijsuitreiking van de Jaarmarktestafette begon de Gondelvaart. De opening bestond uit een spectaculaire Fly Board en Sky Shark show. Na de opening voer de stoet met verlichte boten over de Oude Rijn door het centrum. Ook hier waren veel bezoekers op afgekomen, die overduidelijk genoten van het varende spektakel.

Fotografie: Wesley Weijers – © Regio Online

Jaarmarkt

Gisteren was de 3e woensdag van september, die traditiegetrouw weer in het teken van de grootste jaarmarkt van Nederland. Er stond een groot aantal kraampjes opgesteld door het hele centrumgebied. Op diverse pleinen werden optredens verzorgd. ‘s Avonds werden de Alphense dagen afgesloten met optredens van de Snollebollekes en Tino Martin.

 

Fotografie: Wesley Weijers – © Regio Online

Meer foto`s van de Alphense dag zijn te bekijken of te bestellen via de webwinkel van Regio Online.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio