17.2 C
De Bilt

Bouw appartementen Rijnsaterwoude en IKC

Op 13 oktober 2020 heeft het college van Kaag en Braassem definitief de opdracht gegund om in het voormalige gemeentehuis in Rijnsaterwoude een Integraal Kindcentrum te realiseren, met huurwoningen en een aantal vrij te ontwikkelen appartementen. De definitieve gunning is gegeven aan Bolton Bouw b.v. uit Woerden. Zij starten in november met de eerste voorbereidingen. De planning is om eind 2021 het IKC en de appartementen op te leveren.

IKC

De benedenverdieping van het voormalige gemeentehuis wordt omgetoverd in een IKC, waarin basisschool de Kinderarcke en kinderopvang Snoopy zich gaan vestigen. De bovenverdieping dient voor zeven sociale huurappartementen van Woondiensten Aarwoude en 8 vrijesector appartementen. Het was de wens van inwoners in het dorpslab van Rijnsaterwoude om het voormalige gemeentehuis een maatschappelijke functie te geven. Ook komt er achter het gebouw een Tiny Forest; “een natuurtuin”.

15 woningen

Er is bij de indeling en ontwerp van de woningen zoveel mogelijk rekening gehouden met de bestaande structuur en indeling van het voormalig gemeentehuis. De huur- en koopwoningen krijgen een individuele installatie en verwarming. Het energiezuinige ventilatiesysteem van de woningen wordt uitgevoerd met warmteterugwinning. Dat houdt in dat de warmte van afvoerlucht opnieuw wordt gebruikt.

Rijnsaterwoude

Wethouder Floris Schoonderwoerd (wonen) is enorm tevreden over deze stap in de goede richting: “Samen met de inwoners zijn wij tot dit plan gekomen en dat maakt deze ontwikkeling een gedragen, goed en gezamenlijk plan voor Rijnsaterwoude. Hiermee blijft het onderwijs voor deze kleine kern gewaarborgd, wat voor de toekomst enorm van belang is. Ook is er in Rijnsaterwoude een behoefte aan woningbouw. Het voormalige gemeentehuis biedt zodoende een toekomstbestendige oplossing voor meerdere vraagstukken die nu in Rijnsaterwoude leven. Het is enorm belangrijke stap voor het behouden van de leefbaarheid in Rijnsaterwoude.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio