17.6 C
De Bilt

Aquamar heeft de Golf weer terug

Katwijk – Vorige week is het kunstwerk ‘golf’ van kunstenaar Lucien den Arend teruggekeerd in het straatbeeld bij zwembad Aquamar. Wethouders Adger van Helden en Jacco Knape legden een tegel bij het kunstwerk waar de naam ingegraveerd is om het kunstwerk officieel te verwelkomen in Katwijk.

Aquamar de juiste plek

Het kunstwerk uit 1988 is een tijdje weggeweest vanwege alle werkzaamheden aan Aquamar en de buitenruimte rond het zwembad. Nu heeft het een mooie plek gekregen tussen de beplanting in het nieuw aangelegde gebied. “Hier komt de golf goed tot zijn recht. Waar het werk eerst in een nogal versteende omgeving stond, staat het nu prachtig in het aangelegde duinlandschap, waar iedereen het weer goed kan bewonderen”, aldus wethouder Jacco Knape.

Terugplaatsing Golf verrast ook kunstenaar

Ook kunstenaar Lucien den Arend is aangenaam verrast met de plaatsing tussen het helmgras. De kunstenaar is namelijk ooit tijdens een wandeling door de duinen en over het winderige strand geïnspireerd geraakt door de golven om het kunstwerk te maken. Wethouder Adger van Helden: “Het herplaatsen van de golf is voor mij een mooie afsluiting van de herinrichting van het gebied bij het zwembad. Het is samen met het nieuwe marktplein, zwembad Aquamar en speeltuin de Miereweide een mooie omgeving geworden die voor allerlei activiteiten gebruikt kan worden en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio