18 C
De Bilt

Baukje van de Burg benoemd als eerste kinderburgemeester van Lisse 

De gemeente Lisse heeft een kinderburgemeester.  Op 29 juni werd Baukje van de Burg bij acclamatie benoemd door de gemeenteraad van Lisse. Zij kreeg na het uitspreken van de belofte de ambtsketen omgehangen door burgemeester Lies Spruit. De eerste kinderburgemeester van Lisse gaat in september aan de slag.

Baukje van de Burg was 1 van 7 kandidaten

In de afgelopen maanden deden 7 basisscholen mee aan het project kinderburgemeester. Zeven leerlingen van de basisschool gingen het avontuur aan: Niven Buurman, Margot de Graaf, Faye Knook, Isabelle Slaats, Luuk van der Krogt, Anna Baan en Baukje van de Burg. Een kandidate meldde zich spontaan aan: Mealindy de Roode.

Voorafgaand aan de benoeming werden de kandidaten door de selectiecommissie, bestaande uit burgemeester Lies Spruit, raadsleden Cor de Groot en Mariëtte Hulsbergen en raadsgriffier Margriet Veeger feestelijk onthaald in de Trouwzaal van het gemeentehuis.

Waardering voor jonge deelnemers

Burgemeester Lies Spruit sprak in het bijzijn van familie en vrienden haar waardering uit voor de jonge deelnemers: “We zijn trots op jullie inzet.  Het was een spannend traject dat af en toe geleid zal hebben tot een slapeloze nacht. Op sommige scholen ging aan de voordracht van de school een serieuze campagne en voorverkiezing vooraf. Knap dat jullie het zover gebracht hebben.”

Selectieproces

In de raadzaal gaf raadslid Cor de Groot een toelichting op het selectieproces en de uiteindelijke keuze van de selectiecommissie.  Cor de Groot: “De verschillen waren klein. De inzendingen stuk voor stuk bijzonder. Net als de gesprekken. Van zeven tot drie kandidaten komen was al moeilijk. Van drie naar één, helemaal. Uiteindelijk is gekozen voor een kandidaat die in onze ogen uitblonk in samenwerking.”

Benoeming

Na de formele benoeming van Baukje van de Burg, volgde een openbare dankbetuiging aan alle jonge deelnemers. Burgemeester Lies Spruit deed een oproep om de energie en betrokkenheid niet verloren te laten gaan. Haar voorstel om in september samen met de kinderburgemeester bij elkaar te komen om een kinderagenda op te stellen, werd met enthousiasme ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio