15 C
De Bilt

Besmettingen in Katwijk blijven hoog

Katwijk aan zee – Het coronavirus houdt heel de wereld in zijn greep. Het aantal besmettingen daalt iets, maar helaas blijven de besmettingscijfers in de gemeente Katwijk hoger dan in omliggende gemeenten. Om het aantal besmettingen terug te dringen, moeten we, met de vaccinatie in het vooruitzicht, nog even volhouden. Des te sneller kunnen we het normale leven weer oppakken.

Blijf zo veel mogelijk thuis

Als we het aantal besmettingen in Katwijk naar beneden willen krijgen, moeten we proberen zo veel mogelijk thuis te blijven en is het heel belangrijk dat we onze sociale contacten beperken. De sterke sociale banden en de trouwe familiebezoeken, zoals wij die in Katwijk kennen, kunnen namelijk een rol spelen bij de hoge besmettingsgraad in onze gemeente.

Besmettingen

Burgemeester Visser: “In Katwijk zorgen we voor elkaar en kijken we naar elkaar om. Dat zijn waardevolle eigenschappen. Alleen in deze coronatijd is het beter om het op afstand te doen. Laten we andere manieren vinden om elkaar te spreken zonder fysiek elkaars gezelschap op te zoeken. Zonder dat je het zelf in de gaten hebt, kun je anderen besmetten. En dat kan grote gevolgen hebben.”

Beperk bezoek en ga alleen

Om elkaar weer vrij te kunnen ontmoeten, is het raadzaam te wachten tot zoveel mogelijk mensen zijn ingeënt met het coronavaccin. Tot die tijd moeten we er met elkaar voor zorgen dat het aantal besmettingen verder daalt. Blijf daarom zoveel mogelijk thuis. Als u toch op bezoek gaat, ga dan alleen, was goed de handen, draag een mondkapje en houd 1,5 meter afstand. Alleen zo kunnen we het coronavirus bestrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio