14.5 C
De Bilt

Betaald parkeren Ter Specke biedt weinig voordeel

Het onderzoek naar het invoeren van betaald parkeren bij Sportpark ter Specke is afgerond. Conclusie is dat de opbrengsten niet opwegen tegen de verwachte nadelen. Denk daarbij aan parkeren in de berm, aan de Achterweg of de Vuursteeglaan. Daarnaast moeten extra kosten worden gemaakt voor slagbomen, betaalautomaten, onderhoud en de extra inzet voor handhaving. Dat staat in de brief van het college aan de gemeenteraad.

Het onderzoek naar betaald parkeren is uitgevoerd op verzoek van de gemeenteraad om een deel van de investeringen in het sportpark terug te verdienen. Het onderzoek was vooral bedoeld voor bezoekers van buitenaf en toeristen die een dagje naar de bollenstreek komen. Veel inwoners van Lisse komen op de fiets naar het sportpark.

Kosten voor betaald parkeren hoog en inkomsten relatief laag

Het betaald parkeren zou naar verwachting 20.000 tot 40.000 euro per jaar aan inkomsten opleveren. Daarbij is geen rekening gehouden met de eenmalige kosten voor het neerzetten van slagbomen en betaalautomaten en de jaarlijkse kosten voor onderhoud en inzet van handhaving. Dit alles afwegend ziet het college geen reden om parkeren tegen betaling in te voeren. Het college heeft het onderzoek aangeboden aan de gemeenteraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio