9.4 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Bezwaren GSM-R zendmast voor net ProRail afgewezen

Teylingen – De Commissie Bezwaren en Klachten van de gemeente Teylingen heeft alle ingediende bezwaren tegen de voorgenomen plaatsing van een GSM-R zendmast voor het netwerk van ProRail, afgewezen. De commissie is van oordeel dat het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) de vergunning voor de mast op de locatie Spoorlaan in Voorhout in alle redelijkheid heeft mogen verlenen en er geen gegronde redenen zijn om die te weigeren.

Algemeen belang zendmast

Het college van B&W heeft dinsdag besloten het advies van de bezwarencommissie over te nemen en de vergunning voor de zendmast te handhaven. De bezwaarmakers hebben tijdens de hoorzitting enkele andere locaties aangedragen waar de mast zou kunnen worden geplaatst, maar deze bleken niet geschikt te zijn. De huidige locatie is langs de spoorlijn in minder dicht woongebied.

Het college is van mening dat de noodzaak voor de plaatsing van de mast groot is en dat alle belangen voldoende zijn afgewogen. De mast voldoet aan het Antennebeleid 2008 van de gemeente Teylingen en is ruimtelijk passend.

Veiligheid op het spoor

ProRail heeft de ruim dertig meter hoge zendmast nodig voor de actualisering van het eigen radionetwerk en is noodzakelijk voor betere communicatie op het spoor. Het netwerk zorgt onder andere voor communicatie tussen machinist en railverkeersleiding, treinpersoneel onderling en onderhoudsploegen langs het spoor. De nieuwe zendmast is ook noodzakelijk om een nieuw beveiligingssysteem op het spoor te ondersteunen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio