12.6 C
De Bilt

Binnenvaartschip vaart voor tweede keer tegen spoorbrug Gouda; minder treinen Gouda-Alphen

Gouda – Vanmorgen vroeg voer een binnenvaartschip met een lading containers tegen de lage spoorbrug over de Nieuwe Gouwe aan. Eén van de containers scheurde open en verloor een lading bier. Ook de brug heeft schade opgelopen. Hierdoor rijden er nu minder treinen tussen Gouda en Alphen aan den Rijn.

Tweede keer met zelfde binnenvaartschip is pure pech

Dat het opnieuw binnenvaartschip de Gouwenaar II is, die in 2028 ook al tegen de brug aanvoer, is volgens exploitant CCT ‘gewoon pure pech’, zo tekent het AD op uit de mond van directeur Luc Smits. Voor zover nu bekend was het schip volgeladen en lag laag in het water. Dat zou op de vaarroute met de spoorbrug dus geen problemen mogen geven. Er vaart veel scheepvaartverkeer over deze route en dit is het tweede incident. Dat dit hetzelfde schip betreft is volgens Smit echt pech, omdat ook de schippers rouleren op de schepen en er dus een andere schipper aan boord was.

Geen risico’s nemen

ProRail wil geen risico’s nemen en wil de schade aan de brug goed onderzoeken voordat er van het drukke traject weer volop gebruik kan worden gemaakt. De schade lijkt mee te vallen, maar er worden geen enkele risico’s genomen. Hoelang het onderzoek gaat duren is voor nu nog onbekend.

Het schip is inmiddels onder de brug vandaan. De schipper wordt verhoord. Omdat de brug nu niet open kan is de Nieuwe Gouwe voorlopig gestremd voor binnenvaartschepen hoger dan 7 meter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio