15.6 C
De Bilt

Brief burgemeester Kaag en Braassem aan alle inwoners

Kaag en Braassem – Van de gemeente Kaag en Braassem ontvingen wij het verzoek onderstaande brief van hun burgemeester Marina van der Velde-Menting aan de inwoners te willen plaatsen, als steun tijdens de tweede coronagolf.

Beste inwoners van Kaag en Braassem,

De tweede golf. Wat een zorg. Ook in Kaag en Braassem neemt het aantal corona-besmettingen nog steeds toe. En helaas zijn er ook steeds meer mensen die in het ziekenhuis terecht komen omdat hun gezondheidssituatie te ernstig is. De gevolgen voor de zorg in Nederland zijn enorm. De ‘gewone’ zorg kan vaak niet meer geboden worden. Behandelingen als een knieoperatie worden uitgesteld. Een zeer onwenselijke situatie, waarin we met elkaar voor een deel van de oplossing kunnen zorgen.

Ons doel is om er samen voor te zorgen dat het aantal besmettingen in Nederland daalt, zodat de zorg in de ziekenhuizen kan blijven draaien. De enige manier om dat voor elkaar te krijgen is door ons allemaal aan de maatregelen te houden. Dag in, dag uit. En nee dat is voor niemand leuk of fijn. Maar wel keihard nodig. Dus houd die 1,5m afstand, ook op plaatsen als de supermarkt. Die 1,5m geldt ook als u een mondkapje op heeft. Was uw handen. Vermijd drukke plekken. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen.

Misschien maakt u zich geen zorgen om uw eigen gezondheid, maar het is zo ontzettend belangrijk om de maatregelen vol te houden, ook voor een ander. Want de gevolgen kunnen bij de een minimaal zijn, terwijl ze voor een ander leiden tot levensbedreigende situaties of zelfs tot de dood. Ook gezonde mensen kunnen hard getroffen worden, zomaar uit het niets.

De meeste besmettingen lopen we op in en om huis. Daarom is het extra belangrijk om die regels strak te hanteren. Maximaal drie mensen van buiten het huishouden op bezoek, en natuurlijk op 1,5m afstand. Helaas nu even geen gezellige grote verjaardagen en familiebijeenkomsten. Heel naar dat er mensen zijn die in deze periode aanlopen tegen gevoelens van eenzaamheid en het gewone leven missen. Maar het beperken van alle sociale contacten is echt de sleutel tot succes in deze coronacrisis.

Gelukkig zijn er ook activiteiten die nog wel kunnen. Een fijne wandeling in de natuur, een fietstochtje, energie halen uit het werk en school of die gezellige online borrel. Wat te denken van een lekkere afhaalmaaltijd van een van onze lokale horecabedrijven. Waardering voor alle creatieve initiatieven die er zijn, op allerlei gebied, om onze maatschappij en onze dorpen draaiende te houden.

De aandacht voor elkaar en voor onze omgeving houdt ons op de been. We hebben eerder laten zien hoe groot de saamhorigheid in onze gemeente kan zijn. Dat kunnen we weer.

Hartelijke groet,
Marina van der Velde-Menting
Burgemeester Kaag en Braassem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio