9.6 C
De Bilt

Burgemeester sluit pand na aantreffen lachgas

Burgemeester Spruit van gemeente Lisse heeft op 8 januari 2024 een bedrijfspand gesloten op bedrijventerrein Meer en Duin voor de duur van twee maanden. In het bedrijfspand trof de politie op 26 oktober 2023 lachgasflessen aan die bedoeld zijn voor het vullen van lachgasballonen. Deze producten werden vanuit het pand verhandeld. Lachgas staat sinds 1 januari 2023 op lijst II van de Opiumwet en wordt aangemerkt als een softdrug. Sindsdien is het verboden om lachgas als genotsmiddel bij je te hebben, te verkopen of te vervoeren.

Voorkomen van ondermijnende criminaliteit

Het (bedrijfsmatig) kweken van hennep, drugsproductie en drugshandel worden gezien als ondermijning, waar hard tegen opgetreden wordt. Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld). Daardoor raken deze twee werelden met elkaar verweven. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving en misbruik maken van mensen of voorzieningen. Uiteraard wil de overheid dit zoveel mogelijk voorkomen en tegengaan.

Schouder aan schouder

De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen staan samen met politie en het openbaar ministerie schouder aan schouder om ondermijning hard aan te pakken. Ook andere partners, zoals de Belastingdienst, zijn hierbij betrokken. We sluiten hiermee aan op de landelijke aanpak. Doel is een omgeving te creëren waarin (georganiseerde) criminaliteit geen kans heeft. Zo houden we onze gemeenten veilig.

Dit kunt u doen bij vermoeden illegale praktijken in een pand

Meldingen van inwoners en ondernemers zijn belangrijk voor de gemeente en haar partners in de aanpak van dit soort georganiseerde criminaliteit. Dus heeft u een vermoeden van drugsproductie, drugshandel, een hennepkwekerij of een andere vorm van drugscriminaliteit in een pand? Meld het ons dan. Dit kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt er ook voor kiezen om een anonieme melding te doen. Dit kunt u doen via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio