17.2 C
De Bilt

Burgerschouw: geef uw mening over Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg

Jaarlijks organiseert de gemeente Katwijk een burgerschouw. Inwoners bezoeken tijdens een burgerschouw, samen met een medewerker van de gemeente Katwijk, een aantal locaties. Dit doen zij om de openbare ruimte te beoordelen op verschillende onderwerpen, zoals het groen, de netheid, de bestrating en het straatmeubilair. Dit jaar vindt de schouw plaats van 11 t/m 28 april 2023. Hierbij komt de gemeente de wens van eerdere deelnemers tegemoet om de burgerschouw een keer in het voorjaar te doen in plaats van in het najaar.

Wethouder Jacco Knape hoopt dat veel inwoners zich aanmelden: “We vinden het belangrijk om veel verschillende inwoners te spreken. Met de resultaten van de schouw kunnen we het beheer en onderhoud van de openbare ruimte meten en kijken hoe dit beheer en onderhoud zich ontwikkelen. Als deze resultaten zijn vastgelegd gaan de deelnemers, wijkbeheerders en wijkregisseurs samen bepalen waar extra onderhoud nodig is. Zo werken we samen aan een nog prettigere leefomgeving.”

Ik doe graag mee met de burgerschouw!

Tijdens een burgerschouw beoordeelt u met een kleine groep inwoners 6 tot 8 plekken. Een medewerker van de gemeente gaat tijdens de schouw mee om de resultaten vast te leggen. Alles bij elkaar duurt ongeveer 3 uur. Wilt u hieraan meedoen? Geef dan uw contactgegevens en welke wijk u wilt schouwen door via mabeheer@katwijk.nl. U kunt u aanmelden t/m maandag 3 april.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio