13.6 C
De Bilt

Campagne start schooljaar ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ in Lisse

Op donderdag 24 augustus, in de eerste week van het nieuwe schooljaar, bracht Wethouder Jolanda Langeveld een bezoek aan basisschool de Tweemaster om samen met de kinderen extra aandacht te vragen voor verkeersveiligheid. Zij wandelde met de kinderen door de wijk terwijl er zoveel mogelijk herrie werd gemaakt.

Begin nieuwe schooljaar

Wanneer het nieuwe schooljaar weer begint, nemen kinderen en jongeren weer in grote getalen deel aan het verkeer en gaan ze de weg op. De drukte in de spits neemt toe waarbij ook sprake is van veel onervaren fietsers. Vooral in de drie maanden na de zomervakantie raken meer kinderen betrokken bij een verkeersongeval. Dat komt niet alleen door hun onervarenheid in het verkeer, maar ook doordat automobilisten niet meer gewend zijn aan alle schoolgaande kinderen. Daarom voeren de gemeente, de regio Holland Rijnland, Het ROV Zuid-Holland en Veilig Verkeer Nederland samen met politie en scholen al jaren de campagne.

Herrie maken

Dit jaar is ervoor gekozen om rondom dit thema letterlijk herrie te maken. ‘Na zo’n rustige periode moet iedereen weer wennen aan de verkeersdrukte en is het goed om mensen daar extra alert op te maken’, aldus Langeveld. Natuurlijk is het een serieus onderwerp, maar met zo’n ludieke actie kun je het heel goed bij de kinderen onder de aandacht brengen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio