6.4 C
De Bilt

CDJA Duin- en Bollenstreek: gereserveerd voor Starters!

Op 23 oktober heeft het CDJA Duin- en Bollenstreek aandacht gevraagd voor starters op de woningmarkt in de dorpen in de Duin- en Bollenstreek door een bord te plaatsen bij (mogelijke) bouwprojecten met daarop “gereserveerd voor Starters!”. Hiermee schudden zij de gemeenten wakker en willen extra aandacht voor dit probleem. Het CDJA Duin- en Bollenstreek zet zich al sinds de oprichting in voor starters in de Duin- en Bollenstreek. Er is een gigantisch tekort aan betaalbare woningen.

Bouwen voor starters

“De Duin- en Bollenstreek is een rustige streek dat centraal ligt in de Randstad met een korte reistijd naar grote steden zoals Amsterdam en Den Haag, dat is erg in trek” aldus Sebastiaan Duivenvoorde, Raadslid CDA in de Gemeente Noordwijk, waar ook Noordwijkerhout en De Zilk onder vallen. “Hierdoor zijn de huizenprijzen hoog en onbetaalbaar voor jongeren. Zonder steun van de de gemeenten dreigen de jongeren weg te trekken uit de streek. Dat zou eeuwig zonde zijn.”

CDJA Duin- en Bollenstreek

Het CDJA Duin- en Bollenstreek heeft alle plaatsen aangedaan en aandacht gevraagd op alle politieke lagen. Zo werd door Tweede Kamerlid Julius Terpstra (CDA woordvoerder Wonen) met Raadslid Jonathan de Mooij het bord geplaatst in Katwijk op de Boerslaan. Hier is een stuk grond waar op dit moment nog geen concrete plannen voor zijn. Ideaal om starterswoningen te betrekken in de plannen.

In Hillegom is het bord samen met Wethouder Hoekstra geplaatst op de voormalige SIZO voetbalvelden. Wethouder Hoekstra pakte de handschoen gelijk op. “Hier in Hillegom op de oude velden van SIZO komen onder andere woningen van EUR 100.000, 150.000 en 200.000. Hillegom moet een aantrekkelijke en betaalbare plek blijven voor jongeren om te wonen”.

Bollendorpen

Naast Katwijk en Hillegom heeft het CDJA ook de andere ‘Bollendorpen’ aangedaan en aandacht gevraagd bij lokale bestuurders voor het grote tekort. In Lisse is het bord met Raadslid Ben Lanser bij project De Waterkanten geplaatst. Een plek naast de Brandweer waar appartementen gepland staan in het sociale segment. In Noordwijk met Raadslid Sebastiaan Duivenvoorde en Fractievoorzitter Jordy de Mooij bij project Sint Bavo en in Warmond met Bestuurslid Teylingen Wim de Winter op het Peerke Donderspad, waar na sloop van een basisschool een stuk grond braak ligt.

Nog te ontwikkelen

Veelal zijn deze locaties nog te ontwikkelen zoals in Warmond en Katwijk. Het zou mooi zijn als op deze locaties ook starterswoningen betrokken zouden worden. Daarom gemeenten: Pak de handschoen op en laten we zorgen voor een aantrekkelijke streek voor jongeren! Wil je je ook inzetten voor meer starterswoningen in de streek? Dat kan via het CDJA Duin- en Bollenstreek. Deze onafhankelijke en enige politieke jongerenpartij zet zit continue in voor jongeren in de streek. Wil je een keer kennismaken? Dat kan door een appje te sturen naar Ben Lanser via 06-23942226 of via B.Lanser@Raadlisse.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio