1.7 C
De Bilt

Online CJG lezing Autisme en seksuele ontwikkeling

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Hollands Midden organiseert de online lezing Autisme en seksuele ontwikkeling voor ouders van kinderen met (een vermoeden van) autisme.

Seksuele ontwikkeling bij kinderen met autisme

Als het gaat over de seksuele ontwikkeling bij kinderen met autisme, dan verlopen een aantal dingen hetzelfde als bij kinderen zonder autisme. Er zijn echter ook een aantal dingen die extra aandacht vragen. De lichamelijke ontwikkeling en hormonale veranderingen in de puberteit zijn hetzelfde. Kinderen en jongeren met autisme kunnen net zo goed verliefd worden en graag verkering willen met iemand. Ook hebben zij net als anderen interesse in seksualiteit.

Wat het voor hen lastiger maakt, is dat verliefdheid, relaties en seksualiteit zich afspelen in het contact met de ander. In het algemeen geldt dat contact maken en houden voor mensen met autisme vaak moeilijk is. En dat speelt dus ook een rol in hun seksuele ontwikkeling.

Meer info

Autisme en seksuele ontwikkeling is een online CJG lezing die wordt gegeven via het programma Zoom op dinsdag 08 november 2022 van 19.30 – 21.30 uur. Voor meer informatie kijk je op www.cjgcursus.nl  Direct aanmelden, kan via deze link. De CJG lezing is overigens gratis voor iedereen die mee wil doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio