21.8 C
De Bilt

Cursus Politiek Actief succesvol!

De afgelopen 5 weken hebben 16 inwoners van Teylingen en omstreken deelgenomen aan de cursus Politiek Actief die de gemeente Teylingen in samenwerking met ProDemos organiseerde. Donderdagavond 25 april was de afsluiting en kregen zij hun certificaat uitgereikt.

De laatste bijeenkomst was voorafgaand aan de gemeenteraad. In de vier avonden daarvoor hebben de cursisten geleerd over het krachtenveld van de politiek, hoe ze als inwoner invloed kunnen uitoefenen en hoe de ‘gereedschapskist’ van een raadslid eruitziet. Ze hebben gespeeddatet met raadsleden en de eerste beginselen van het debatteren geoefend. Tijdens de laatste avond konden ze het geleerde in praktijk brengen door het live bijwonen van de gemeenteraad.

De deelnemers geven aan zich nu meer betrokken te voelen bij de gemeente. Ze hebben ervaren dat het ertoe doet om met elkaar in gesprek te zijn. Voor sommigen is het een mooie opstap naar de politieke wereld. Ze hebben de handvatten gekregen om zelf aan de slag te gaan en iets te betekenen. Al met al was iedereen erg te spreken over de cursus. Ze vonden het een interessante cursus met een vrolijke en professionele begeleiding en een aanrader voor iedereen die zich (nog) niet gehoord voelt.

Burgemeester Carla Breuer: ‘Het is voor de samenleving erg belangrijk dat mensen politiek actief zijn. Niet alleen als raadslid, maar ook op andere (bestuurlijke) plekken kunnen inwoners hun politieke interesse en invloed uitoefenen. Met deze cursus proberen we mensen hiervoor te interesseren’. 

Nieuwe cursus Politiek Actief

Onder leiding van een cursusleider van ProDemos hebben inwoners hun kennis over de politiek in het algemeen vergroot. Ook kregen zij uitleg over de gemeentelijke politiek en zijn vaardigheden als debatteren en lobbyen getraind. De cursusleider werd ondersteund door mensen die al actief zijn in het Teylingse bestuur, zoals de burgemeester, raadsleden en de griffier. In het najaar organiseert de gemeente Teylingen opnieuw de cursus Politiek Actief. De cursus vindt plaats in de avonduren en start op woensdag 23 oktober 2024.

Voorwaarde voor deelname

Deelnemers van de cursus moeten minimaal vier van de vijf avonden bijwonen. Er kunnen 25 personen deelnemen aan de cursus. Aanmelden kan tot 16 oktober 2024 via de website (www.teylingen.nl/politiekactief) of via de griffie via gemeenteraad@raadteylingen.nl. Na aanmelding neemt een medewerker van de griffie contact op om kort te spreken over de motivatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio