2.1 C
De Bilt

De Elfenbaan wordt bijenparadijs dankzij unieke samenwerking

Alphen aan den Rijn/ Zoeterwoude – Vermeulen Groep en Stichting Het Zuid-Hollands Landschap gaan zich de komende twee jaar samen inzetten voor de wilde bij op de Elfenbaan. Het doel van de samenwerking is het creëren van een ideale leefomgeving voor de bijen in dit natuurgebied waardoor het een jaarrond bijenparadijs wordt.

De Elfenbaan is een langgerekt natuurgebied langs de N11 tussen Zoeterwoude en Bodegraven, in totaal 20 kilometer lang en 100 meter breed. Het gebied heeft een belangrijke functie binnen de Provincie Zuid-Holland, het vormt namelijk een belangrijke schakel tussen verschillende natuurgebieden. Hierdoor kunnen verschillende dieren zich verplaatsen tussen de Reeuwijkse Plassen en het Vlietland. Vermeulen Groep en Stichting Het Zuid-Hollands Landschap gaan samen dit  waardevolle gebied verder inrichten en optimaliseren als leefgebied voor de wilde Bij.

Samenwerking

Door het combineren van onze gezamenlijke kennis en kunde, kunnen we ons nog beter inzetten voor de wilde Bij.  “Dat is goed nieuws voor de wilde Bij, de soort heeft het momenteel erg zwaar in Nederland” zegt regiohoofd Arjan van den Heuvel van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, die erg verheugd is met de samenwerking. Door het aanplanten van kruidenstruiken en wilgen, maar ook het maken van hoopjes zand wordt een zogeheten kralenketting met bijen idylles gevormd, waardoor deze soort van geschikt naar geschikt gebied kan vliegen en er jaarrond voedsel in het gebied is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio