10.8 C
De Bilt

De mooiste Toertocht door het Groene Hart: De Ronde om Alphen

Alphen aan den Rijn Op zondag 30 juni a.s. kan iedereen meedoen aan een prachtige toertocht door het Groene Hart van de Randstad. In de afgelopen jaren kende de VOA Toertocht een vaste groep deelnemers van zo’n 100 sportieve ondernemers die in hun vrije tijd graag op de race- of toerfiets stappen.

Verandering Toertocht

Als het aan de organisatie ligt, komt daar dit jaar verandering in. “De toertocht is niet alleen bedoeld voor leden van de Vereniging van Ondernemingen in Alphen aan den Rijn”, vertelt John Loef, die vanaf de eerste editie bij de organisatie is betrokken. “Daarom hebben we de naam aangepast naar “De Ronde om Alphen”. Hopelijk wordt daardoor duidelijk dat het evenement openstaat voor iedereen, die het leuk vindt om 40, 70 of 100 kilometer om Alphen heen te fietsen. Op een toerfiets, elektrische fiets, racefiets: het maakt niet uit. Sportiviteit staat voorop.”

Verbinding met Toertocht

De organisatie blijft gewoon in handen van de vele vrijwilligers, die de voorbije jaren ook deel uitmaakten van de organisatie. “Dat blijven we met plezier doen, ook omdat mensen met elkaar verbinden een van onze belangrijkste doelstellingen is. Dat kan uitstekend op de fiets en zeker in het Groene Hart, waar je van het nodige natuurschoon kunt genieten. We hopen dat we dit jaar zo’n 300 enthousiaste amateurwielrenners en toerfietsers mogen begroeten.”

Sportief en sociaal

De Ronde om Alphen wordt zondag 30 juni gehouden en start tussen 08.00 en 10.00 uur. Om het open karakter nog eens te onderstrepen, is de startlocatie op het terrein van De Werf bij de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn. Van daaruit voert de fietstoertocht over afstanden van 40, 70 of 100 kilometer om Alphen. De sportieve prestatie is natuurlijk belangrijk, maar het sociale element telt minstens even zwaar. “In het parcours hebben we na 60 kilometer een rustlocatie, waar je samen kunt genieten van een kop koffie en een appelgebakje. Bij de finish staat een aantal foodtrucks waar je een hapje en drankje kunt nemen en nog kunt napraten over de dingen die je onderweg hebt gezien en meegemaakt.”

Inschrijven

Het enige wat deelnemers nodig hebben, is een race- of toerfiets en de conditie om de afstand weg te trappen. De inschrijfkosten bedragen € 18,50 per persoon voor het startbewijs + koffie met appelgebak onderweg + wat te eten en te drinken bij de finish in een gezellige, muzikale omgeving aan de Rijnhaven. Er kan ook in teamverband worden gefietst. Bedrijfs- of vriendenteams bestaan uit 8 personen en betalen € 120 per team. Inschrijven gebeurt via de website: derondeomalphen.nl Daar is ook meer informatie over het parcours en de spelregels te vinden.

Goede doel

Van elk startbewijs maken wij € 2,50 euro over aan de 400 van Energy4ALL, een 400 km tellende wielrentocht rond het IJsselmeer op 22 juni met als doel geld op te halen voor het ontwikkelen van medicatie voor energiestofwisselingsziekte bij kinderen. De 400 van Energy4All is een ode aan alle patiënten van deze ziekte!

Samenwerking

De Ronde om Alphen wordt ondersteund door de Gemeente Alphen aan den Rijn en #AlphenLinkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio