1.5 C
De Bilt

De Visserijschool viert feest!

Op 14 september 2023 kwamen kopers en huurders van de Visserijschool in Katwijk aan Zee feestelijk bij elkaar. Samen met Dunavie, de gemeente Katwijk en Ouwehand Bouw vierden zij de oplevering van dit bijzondere complex op een prachtige ligging. Dit historische gebouw, dat een nieuw leven heeft gekregen als een mix van sociale huurappartementen en koopwoningen, is nu de trots van Katwijk aan Zee.

Visserijschool

De Visserijschool, gelegen aan uitwatering van de Rijn is door Ouwehand Bouw getransformeerd tot 11 moderne koopwoningen, zij bouwde ernaast 21 sociale nieuwbouwhuurappartementen voor Dunavie. Zo ontstaat er een diverse gemeenschap van bewoners. In verschillende leeftijden en gezinssamenstellingen.

Wethouder Gerard Mostert creëerde met alle aanwezigen een ankerketting die vervolgens aan het anker op de binnenplaats van de Visserijschool werd bevestigd. Het anker is een cadeau van Ouwehand Bouw aan de bewoners. Deze symbolische handeling geeft de sterke verbondenheid van de gemeenschap en de historie van deze plek weer. Samen met Roland Marx, bestuurder van Dunavie en directeur Peter Ouwehand van Ouwehand Bouw gaven zij het startsein voor een nieuw leven voor de bewoners van deze unieke plek.

Vooral die combinatie maakt de wethouder trots: ‘In onze gemeente Katwijk hechten we veel waarde aan het samenbrengen en samenzijn van mensen. In een complex als de Visserschool met een fijne binnenplaats ontmoeten mensen elkaar. De meeste voordeuren kijken op de binnenplaats. Zo maak je snel verbinding, jong of oud, alleen of samen. Dat is -naast een fijne plek om te wonen- voor onze inwoners belangrijk. Een woning is niet enkel een stapel stenen, maar een plek waar gemeenschappen worden gebouwd. De Visserijschool draagt hier echt aan bij. Dat maakt mij trots.’

De feestelijke afsluiting van dit evenement markeert niet alleen een belangrijke mijlpaal in de bewogen geschiedenis van de Visserijschool, maar ook de start van een nieuw thuis voor vele bewoners die nu in dit prachtige gebouw wonen. Dé plek waar historie en moderne technologie samen komen.

De nominatie voor de RAP 2023 maakte deze dag extra feestelijk. Mogelijk zijn de bewoners straks woonachtig in een architectuur prijswinnend gebouw. De Visserijschool bevindt zich op de shortlist, samen met acht andere indrukwekkende ontwerpen, na een strenge selectie uit een oorspronkelijke lijst van 25 genomineerden. Helpt u mee om deze prijs in de wacht te slepen? Stemmen kan via rapleiden.nl/architectuurprijs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio