4.1 C
De Bilt

Denk mee over het nieuwe parkeerbeleid van gemeente Voorschoten

Denk mee over het nieuwe parkeerbeleid. Gemeente Voorschoten vindt het belangrijk dat iedere inwoner prettig kan wonen en werken. De komende jaren neemt ook in ons dorp het aantal inwoners toe. Meer inwoners betekent meer huizen en waarschijnlijk ook meer auto’s. En meer auto’s betekent een grotere vraag naar parkeerplaatsen. Daarom is de gemeente dit jaar gestart met het opstellen van een nieuw parkeerbeleid. Bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties zijn van harte welkom om over de parkeermogelijkheden mee te denken. Dat kan tot 24 december door deel te nemen aan een enquête.

Parkeerbeleid gaat over de regels voor het parkeren van auto’s, (brom)fietsen en andere voertuigen. Parkeerbeleid gaat ook over de hoeveelheid parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen, bijvoorbeeld bij nieuwe bouwplannen. Bovendien kan een parkeerbeleid ook beschrijven hoe de gemeente om wil gaan met het stimuleren van andere, al dan niet schonere mobiliteitsvormen zoals lopen, openbaar vervoer, deelmobiliteit en elektrisch rijden.

Toekomstbestendig parkeerbeleid

Wethouder Hubert Schokker: “Gemeente Voorschoten streeft naar een toekomstbestendig parkeerbeleid, waarin voor iedereen duidelijk is hoe we als dorp omgaan met parkeren in bestaande (woon)wijken én in toekomstige bouwprojecten. Trends en ontwikkelingen maken het misschien wel mogelijk dat de auto een minder belangrijke plek krijgt in de manier waarop wij ons gaan verplaatsen. Maar natuurlijk mogen we niet uit het oog verliezen dat autogebruik vooralsnog wel bij Voorschoten hoort. Ik ben erg benieuwd naar de resultaten en input van onze inwoners!”

Online of op papier deelnemen

Wilt u de enquête online invullen? Ga naar https://www.royalhaskoningdhv.nl/voorschoten. Papieren versies van de enquête liggen tot 24 december bij de balie van de gemeente aan de Leidseweg 25 in Voorschoten. U kunt daar terecht van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur. De enquête telt 14 vragen. Invullen duurt slechts enkele minuten. De gegevens worden anoniem verwerkt.

Hulp bij invullen

Vindt u het lastig om een online enquête in te vullen? Dan kunt u zich aanmelden voor de toelichtingsavond ‘parkeren in Voorschoten’. Tijdens deze avond zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om u te helpen. De avond wordt georganiseerd op 4 december van 19.00-20.30 uur in het Situsgebouw aan de Leidseweg 29. U kunt op ieder moment binnenlopen. Meldt u zich wel van te voren aan? Dat kan via parkeerbeleid@voorschoten.nl. U kunt zich ook aanmelden door ons te bellen via 14071. Heeft u nog aanvullende vragen of tips over het parkeerbeleid? U kunt ons dan mailen via: parkeerbeleid@voorschoten.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio