14.2 C
De Bilt

Diamantstraat Alphen verrast na steekpartij met twee zwaar gewonden

Alphen aan den Rijn – De Diamantstraat in Alphen aan den Rijn was vandaag het toneel van een dramatisch incident in de Diamantflat. “Door een steekpartij in een flat raakten twee mensen ernstig gewond”, liet een woordvoerder van de politie weten. Ook maakte de politie bekend één verdachte te hebben aangehouden.

Veel hulpverleners in Diamantstraat

Voor het incident waren meerdere ambulances uitgerukt en zelfs twee traumahelikopters ter plaatse gegaan. Zij wisten de slachtoffers te stabiliseren, zodat zij naar het ziekenhuis vervoerd konden worden. Toch is één van de slachtoffers ernstig gewond. Over hun huidige toestand is verder niets bekend gemaakt.

Diamantstraat tijdelijk afgesloten

Bewoners van de Diamantflat mochten een tijdje hun woningen niet verlaten en ook de Diamantstraat zelf was enige tijd afgesloten. Buiten was de politie een zoekactie begonnen naar een mogelijk wapen of ander bewijsmateriaal. Uiteraard werd in de flat zelf ook uitgebreid onderzoek gedaan.

Afzetting Diamantstraat Wesley Weijers
Afzetting Diamantstraat – Foto: © Wesley Weijers voor Regio Online

Aanleiding nog onduidelijk

Bewoners kunnen inmiddels weer gebruik maken van de hoofdingang, maar op de bovenste verdieping gaat het onderzoek nog door. Twee kinderen en een vrouw werden door politie meegenomen, maar wat hun betrekking tot het incident is, blijft voor alsnog onbekend. Ook over de aanleiding van de steekpartij kon de politie nog geen uitspraken doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio