8 C
De Bilt

Duinspeeltuin sluit per oktober

Katwijk – Maandag 1 oktober wordt de speeltuin langs de Westerbaan gesloten en start de gemeente Katwijk met het afbreken van de speeltoestellen. De Duinspeeltuin moet worden verplaatst vanwege het verlengen van de Westerbaan eind dit jaar. Voorafgaand aan het afbreken van de speeltuin start volgende week een onderzoek naar de aanwezigheid van reptielen in het speelgebied.

Het spelen verplaatsen

De Duinspeeltuin, die gelegen is langs de Westerbaan, moet wijken omdat de weg eind dit jaar vanaf de rotonde Parnassia wordt doorgetrokken naar de Koningin Julianalaan. Het nieuwe wegdeel zal daardoor dwars door het huidige speelgebied lopen. Maandag 1 oktober start de gemeente met het verwijderen van de speeltoestellen. Het plan is om op termijn een vervangende speeltuin aan te leggen in Duinvallei. In deze nieuwe speeltuin worden zowel speeltoestellen uit de Duinspeeltuin hergebruikt als nieuwe toestellen geplaatst.

Tot oktober kan iedereen dus nog even genieten van de Duinspeeltuin in de Zanderij. Na die tijd kunnen kinderen natuurlijk altijd terecht bij speeltuinen in de buurt. Bijvoorbeeld bij natuurspeeltuin het Buitelbos achter basisschool de Horizon of speeltuin Funhouse gelegen aan de Louise de Colignylaan. Ook is in de zomer van 2019 de nieuwe speeltuin naast zwembad Aquamar klaar om in gespeeld te worden.

Reptielenonderzoek

De week voor de afbreekwerkzaamheden start Bureau Waardenburg met een onderzoek naar de aanwezigheid van reptielen in het speelgebied. Wanneer de onderzoekers reptielen vinden, zullen zij deze vangen en veilig uitzetten in het beschermde duingebied Natura-2000. Tijdens het onderzoek plaatsen de onderzoekers een doek van ongeveer 40 cm hoog om de speeltuin en leggen ze een aantal platen op de grond. Reptielen vinden het fijn om onder deze platen te kruipen. Zo wordt gekeken of er reptielen in het speelgebied leven. Het is daarom voor het onderzoek belangrijk dat de platen tijdens de onderzoeksperiode blijven liggen en niet worden opgepakt.

Verlenging Westerbaan

Het verlengen van de Westerbaan is belangrijk voor de bereikbaarheid van de gemeente Katwijk. Daarnaast zorgt het doortrekken van de weg naar de Koningin Julianalaan voor minder sluipverkeer in de wijk de Zanderij. Het nieuwe wegdeel gaat de Cantineweg als tijdelijke route voor doorgaand verkeer vervangen. De Cantineweg blijft wel toegankelijk voor fietsers en voor leden en bezoekers van de scouting. De werkzaamheden aan de Westerbaan starten naar verwachting in december 2018. Kijk voor meer informatie over de verlenging van de Westerbaan op www.katwijk.nl/westerbaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio