1.7 C
De Bilt

Muzikale duizendpoot Julia Bronkhorst wint Cultuurprijs 2022

Leidschendam-Voorburg Sopraan Julia Bronkhorst ontving dit jaar tijdens het Huygens Festival de Cultuurprijs 2022 uit handen van wethouder Marcel Belt van Cultuur. De jury heeft bewondering voor Julia haar kunstenaarschap en de wijze waarop de muzikale duizendpoot deze weet te verbinden met maatschappelijke betrokkenheid. Met wat zij doet, wil ze graag de wereld een beetje beter maken. De Cultuurprijs stond dit jaar in het teken van de podiumkunst: muziek, dans, toneel en cabaret.

Wethouder Marcel Belt: “Het was een eer om de Cultuurprijs uit te reiken. Cultuur is een belangrijk element binnen onze gemeente. Het verbindt mensen en het draagt bij aan de aantrekkelijkheid en leefbaarheid in Leidschendam-Voorburg. Er is een grote culturele geschiedenis maar ook in deze tijd zijn er vele mooie culturele organisaties en verenigingen vol talent, zoals Julia, waar we trots op mogen zijn!”

Aanmoedigingsprijs

De Voorburgse acteur en oprichter van Toneelgroep Vest, Stef Feld, ontving dit jaar de Aanmoedigingsprijs. De acteur speelde in talloze voorstellingen en diverse tv-series. De jury roemt zijn vermogen in zijn coronatijd toch kansen te zien én te pakken.

Uitreiking Cultuurprijs 2022. Foto: Michel Groen

Publieksprijs

Daarnaast ontving Peter Janka, dirigent van het Voorburgs Opera Koor, de publieksprijs. Volgens de jury is hij een veelzijdige musicus die, naast dat hij zelf een instrument bespeelt, ook anderen inspireert hun passie voor muziek te uiten.

De jury

De vakjury bestond uit hoboïst Peter LeFeber, theaterdirecteur Rogier Helwig en choreograaf Rinus Sprong. Daarnaast was er een publieksjury die was samengesteld met inwoners uit Leidschendam-Voorburg. De prijs is een kunstwerk zijn van de lokale glaskunstenaar Ming Hou Chen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio