13.6 C
De Bilt

Duyfrakplein in het nieuw met slingerpad

Katwijk Het Duyfrakplein – het dorpsplein in ‘t Duyfrak langs de Voorschoterweg – krijgt op verzoek van de buurt een nieuwe inrichting. In overleg met de bewonerscommissie Duyfrakplein waren twee nieuwe ontwerpen gemaakt, die het plein aantrekkelijker en beter bruikbaar moeten maken. Aan een oproep aan de bewoners om te stemmen op het ontwerp van hun voorkeur werd zaterdag 11 juni in grote getalen gehoor gegeven. Hoewel het erom spande, is het ontwerp waarin het plein een slingerend pad en meer begroeiing krijgt de duidelijke winnaar.

Willem van der Meij van de bewonerscommissie: ‘We hebben zaterdag de hele dag met de stembus op het plein en in de Dorpsweide gestaan, en veel enthousiaste reacties gekregen. Echt fantastisch dat zo’n 300 mensen hun stem hebben uitgebracht. Zo zie je maar hoe dit leeft in de wijk en dat er echt behoefte is om meer met het plein te doen’.

Het ontwerp met het slingerpad is met 59% van de stemmen gekozen. Het andere ontwerpvoorstel speelde in op het nabijgelegen vliegkamp, en kreeg 41% van de stemmen. Met het ontwerp dat nu gekozen is, zakt de natuurstenen rand om de huidige ‘bak’ tot op het maaiveld, waardoor het totale plein meer één geheel wordt. Op het plein wordt een slingerend pad aangelegd, en worden verschillende bomen toegevoegd. Dit geeft het plein meer beschutting, en in combinatie met betere zitgelegenheid zal dit meer uitnodigen om op het plein te verblijven. Er blijft ruimte voor een jeu-de-boules baan, en voor de jongere bewoners van de wijk komt er een stoere speelboom.

Duyfrakplein

Wethouder Gerard Mostert is blij met deze ontwikkeling: ‘Het Duyfrakplein wordt met deze nieuwe inrichting nog meer een visitekaartje voor de wijk, en de toevoeging van het groen sluit heel mooi aan op de ambitie van de gemeente. En wat het extra mooi maakt is dat deze nieuwe inrichting op initiatief van de wijk tot stand is gekomen, en speelt het duidelijk in op de behoefte die bij de bewoners leeft. Een groot compliment voor de bewoners van ‘t Duyfrak die zich hier hard voor hebben ingezet.’

De aanleg van het nieuwe ontwerp zal naar verwachting na de zomervakantie starten. Het werk zal ongeveer een half jaar duren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio