14.7 C
De Bilt

‘Een geweldige eend’: kunstwerk voor park Molentocht in Voorhout

‘Le Canard Fabuleux’ is de naam van het drie meter hoge kunstwerk dat in park Molentocht in de wijk Hooghkamer in Voorhout komt te staan. Het college heeft dit besloten op advies van de kunstcommissie. Het kunstwerk wordt waarschijnlijk in het vierde kwartaal geplaatst. 

De commissie en het college denken dat dit kunstwerk het beste past bij het park Molentocht en daar goed tot zijn recht komt. Het park wordt de plek waar bewoners van de wijk Hooghkamer kunnen genieten van wandelen, ontmoeten, sporten, spelen, groen en later dit jaar dus ook van kunst.

Brons en aluminium kunstwerk

Le Canard Fabuleux is een ontwerp van kunstenaarsduo ‘Spacecowboys Dedden en Keizer’ uit Deventer. Het is een elegante loopeend op een huiselijk kussen, die uitkijkt over het park en als het ware de hoeder is van het park. Een soort modern sprookje. Of zoals het duo het zelf zegt: ‘Een kleine fabelvertelling met een natuurlijke bewoner in de hoofdrol, om daarmee zo een eigen geschiedenis voor dit park te kunnen schrijven’. Het beeld wordt uitgevoerd in brons en het kussen in aluminium. De totale hoogte is maximaal 3 meter. Het beeld staat op een ronde platte sokkel.

Planning

Om het kunstwerk te mogen plaatsen, is een omgevingsvergunning nodig, die nog wordt aangevraagd. Het besluit hierop wordt gepubliceerd in de gemeenteberichten in De Teylinger. Na de bezwaartermijn krijgen de kunstenaars de opdracht om aan de slag te gaan. Waarschijnlijk is de bronzen eend aan het einde van 2024 geplaatst en kan dan onthuld worden.

Kunst in Teylingen

De gemeente Teylingen vindt beeldende kunst in de openbare ruimte belangrijk. Het draagt bij aan de kwaliteit en aantrekkelijkheid van de omgeving. Teylingen heeft een kunstcommissie die het college adviseert. Speciaal voor dit kunstproject in Hooghkamer hebben ook drie wijkbewoners plaatsgenomen in de commissie. Alle commissieleden kozen voor ‘Le Canard Fabuleux’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio