12.9 C
De Bilt

Eerste bingo georganiseerd door kinderraad een groot succes

Alphen aan den Rijn – Op woensdagmiddag 19 augustus 2020 organiseerde de Alphense kinderraad de eerste seniorenbingo in Soos aan den Rijn. Dit initiatief is ontstaan vanuit de wens om – ondanks de coronamaatregelen – toch nog te zorgen voor een leuke zomer voor jong en oud. En dat was een groot succes: op anderhalve meter afstand van elkaar speelden vijfentwintig inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn mee met deze speciale bingo. Deelnemers waren zestig plus en kwamen alleen, met hun man, zus, moeder of vriendinnen.

Bakkie koffie

Onder het genot van een kopje koffie en een stuk appeltaart werd er in opperste concentratie geluisterd naar de nummers. En die werden omgeroepen door niemand minder dan kinderwethouder Jialina en kinderraadslid Floor, samen met wethouder Han de Jager. Dat bleek een dynamische combinatie: terwijl de wethouder aan het rad draaide, riepen zijn juniore collega’s de getrokken nummers luid en duidelijk door de microfoon.

Prachtig initiatief

Wethouder Han de Jager: “Dit is natuurlijk een prachtig initiatief geweest van de kinderraad en daar heb ik graag aan meegewerkt. De mensen die ik hier heb gesproken hebben een zeer leuke middag gehad en daar gaat het uiteindelijk allemaal om.”

Natuurlijk ging het niet alleen om de gezelligheid en de taart. De winnaars gingen naar huis met mooie prijzen, zoals een chocoladepakket, beschikbaar gesteld door Martinez Chocolade, een cadeaubon van slagerij Arsenal, een bijenhotel en een orchidee. Ook de deelnemers die geen bingo hadden, liepen met een mooi aandenken de zaal uit.

Volgende keer

Volgende week woensdag 26 augustus doet de organisatie de bingo nog eens dunnetjes over. Die middag zal wethouder Erik van Zuylen, samen kinderwethouders Day en Charlotte, het bingospel begeleiden. Aanmelden voor die middag is helaas niet meer mogelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio