3.6 C
De Bilt

Eerste mbo-praktijkverklaringen uitgereikt

Leiden – Maandag reikte staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark de eerste twee mbo-praktijkverklaringen uit. Ze deed dat tijdens een werkbezoek aan Sligro Leiden. Sligro werkt samen met DZB Leiden in een landelijke pilot om mensen zonder startkwalificatie praktijkverklaringen te laten behalen.

Het behalen van een volledig mbo-diploma of mbo-certificaat is voor sommige werkzoekenden nog een brug te ver. In de pilot kunnen deze mensen zich stap voor stap in de praktijk ontwikkelen. Zo krijgt de werkzoekende de kans om een deel van de mbo-opleiding af te ronden met een praktijkverklaring, en kan zo aan andere bedrijven laten zien wat hij kan.Yvonne van Delft (wethouder Werk, Inkomen, Economie en Cultuur) ondersteunt dit initiatief van harte: “Er staan nog te veel mensen aan de kant, terwijl het bedrijfsleven staat te springen om vakmensen. Ook werkgevers zijn blij met deze aanpak: er hebben zich inmiddels meerdere bedrijven aangemeld voor deze pilot”. 

Trots

Sligro vestigingsdirecteur Arno de Jong: “Wij zijn als team van Sligro Leiden trots dat we deze pilot mogen draaien. Het is prachtig om te zien hoe de deelnemers zich ontwikkelen! Ze krijgen vertrouwen dat ze erbij horen en dat ze met de opgedane kennis en ervaring meer kans hebben om te slagen op de arbeidsmarkt.” 

Pilots mbo-praktijkverklaringen

In het hele land zijn dergelijke pilots gestart. In de Leidse regio werkt DZB Leiden, als onderdeel van Werkgeversservicepunt Holland Rijnland, samen met Sligro om deze pilot tot een succes te maken.DZB heeft daarbij een breed aandachtsgebied van implementatie van methodische arbeidsontwikkeling tot selectie van kandidaten en uitvoering van leerwerktrajecten. 

Veel bedrijven zijn op zoek naar gekwalificeerde medewerkers. Helaas zijn deze tegenwoordig niet zo goed te vinden. Voor sommige mensen is het leren in de praktijk een betere oplossing dan naar school gaan. daarom werken erkende leerbedrijven, onderwijsinstellingen en UWV samen aan deze pilots.

Meer weten? Dzb.nl/praktijkverklaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio