6.7 C
De Bilt

Eerste paal brede school Hoogmade de grond in

Hoogmade – Op 12 oktober is de eerste paal voor de nieuwe brede school in Hoogmade geslagen. de hoofdrol bij deze feestelijke handeling was weggelegd voor kinderen van basisschool ter Does en van de kinderopvang Floreokids. Zij werden namens de Gemeente geholpen door wethouder Floris Schoonderwoerd.

Eerste paal

Na het slaan van de eerste paal wordt er in de herfstvakantie wordt met het echte heiwerk begonnen. Voor het einde van het jaar is de school casco klaar. De firma Verbij uit Hoogmade levert, als alles volgens plan verloopt, de school voor de bouwvakvakantie van 2018 op. Wanner de school officieel in gebruik is genomen wordt de noodschool afgebroken.

Johan Vriesema, directeur van FloreoKids vult aan: “We verheugen ons om met Ter Does vanuit 1 locatie zowel kinderdagverblijf, peuterspeelzaal als naschoolse opvang aan te gaan bieden. Dat is niet alleen goed voor het pedagogisch handelen – door betere onderlinge afstemming en samenwerking – , maar ook gezien vanuit de kosten. En dan bedoel ik dat dit de manier is om opvang in kleinere kernen betaalbaar te houden. Bovendien draagt het bij aan de emotionele veiligheid van de kinderen, doordat de kinderen zich nog meer ‘thuis’ zullen voelen.”

 thumbnail?id=1qoLrICQsNq8RdtyPs6GJF1gRUEcER1FB&sz=w225

Duurzaam

Bij de bouw van de school is gelet op duurzaamheid. De school wordt een school zonder gasaansluiting en op het dak komen zonnepanelen. Ook zijn er inmiddels 7 gaten van 150 meter diep geboord zodat met een gesloten leidingsysteem de vaste temperatuur van de bodem in de zomer gebruikt wordt om te koelen en in de winter om te verwarmen. Floris Schoonderwoerd, wethouder onderwijshuisvesting zegt hierover: “Ik ben enorm blij met de uitstekende manier van samenwerken de afgelopen tijd. En dat resulteert op dit moment in de bouw van de meest duurzame school van Kaag en Braassem. Hierdoor gaat het geld straks naar het onderwijs in plaats van naar leveranciers van energie. Ook de opzet van het gebouw is toekomstbestendig; er kunnen straks meerdere functies dan alleen onderwijs gehuisvest worden. En als laatste: vanuit dit project ontstaat de mogelijkheid om een lang gekoesterde wens in Hoogmade in vervulling te laten gaan, te weten het toevoegen van een aantal woningen bij de school. Dit geeft een impuls voor de leefbaarheid in het dorp.”

Veiligheid

Aan de veiligheid voor de kinderen is zeker gedacht. Zo is er aan de niet-bouwzijde van het noodgebouw een tijdelijke speelplaats aangelegd en zijn alle paden afgeschermd met bouwhekken. Alle omwonenden zijn met een brief geïnformeerd hoe zij kunnen handelen bij eventuele overlast.

Goede samenwerking

Het project vraagt een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. In dit geval betekent dit open communicatie en afstemming tussen de hoofdaannemer Verbij, opdrachtgever, gebruikers, directievoerder en onderaannemers. Dat vraagt best wat in de opstelling naar en manier van omgang met elkaar. Maar uiteindelijk heeft iedereen hetzelfde doel: een mooi gebouw voor de toekomstige gebruikers neerzetten. Om dit te laten slagen is Verbij Hoogmade bewust op zoek gegaan naar partners uit de gemeente omdat deze toch nét wat meer betrokkenheid hebben bij de school. Erik van den Hoek, directeur van Verbij Hoogmade zegt dan ook “De bouw van deze school is een grote uitdaging die we sámen zijn aangegaan en ook zeker sámen gaan volbrengen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio