23.7 C
De Bilt

Effectiever werken dankzij digitalisering

Digitalisering kan zorgen voor effectiever werken voor een bedrijf. Willem van den Eijkel, van Verhees Notarissen, zag dit ook en wist dankzij de voucher ‘Laat digitalisering voor je werken’ van Economie071 een aantal standaardhandelingen te automatiseren. Dat bespaart tijd. Wethouder Jacco Knape (Economie) reikte deze speciale voucher op donderdag 6 juni aan hem uit.

Effectiever werken

“Wij gebruiken modellen om documenten aan te maken,” zegt Van den Eijkel. “Deze modellen kunnen worden gecodeerd, waardoor het mogelijk is om met één handeling meerdere documenten tegelijk aan te maken, in plaats van één voor één. Dat bespaart tijd en maakt het werken efficiënter. Natuurlijk moet je daarin investeren. Dankzij de voucher van Economie071 werd de afweging om die investering te doen eenvoudiger. Dankzij de heldere aanvraagprocedure wisten we snel dat we een voucher zouden krijgen. Zo konden we deze automatiseringsslag vlot in gang zetten.”

Uit handen van wethouder Knape ontving Van den Eijkel de voucher met een aanmoediging: “Goed om te zien dat bedrijven in onze gemeente kansen zien en investeren in digitalisering. Dat juich ik alleen maar toe. Het kost een bedrijf eerst wat investering maar uiteindelijk werkt men daarna efficiënter. Ik ben blij dat we met ons samenwerkingsverband Economie071 hieraan een bijdrage kunnen leveren.”

Digitalisering

Om ondernemers te steunen, bezoekt wethouder Jacco Knape verschillende bedrijven. “Ondernemerschap is er in alle soorten en maten. Door kennis te maken en gevoel te houden met ondernemend Katwijk en Rijnsburg, leren ondernemers elkaar niet alleen kennen, maar kunnen ze elkaar ook helpen om nieuwe verbindingen te leggen. Het is mooi dat we in de regionale samenwerking binnen Economie071 aandacht hebben voor digitalisering. Men kan elkaar helpen en op innovatieve ideeën brengen.”

Ondernemers die willen werken aan de digitalisering van hun bedrijf kunnen dat doen door middel van het aanvragen van een van de vouchers, of door bijvoorbeeld naar een van de workshops te gaan die samen met de Katwijkse Ondernemersvereniging (KOV) worden georganiseerd. De KOV is net als de gemeente Katwijk een van de projectpartners van dit initiatief.

Zelf een voucher aanvragen?

Wilt u ook werken aan de digitalisering van uw bedrijf? Vraag een voucher aan bij Economie071. “In oktober gaat de nieuwe voucherronde open. Plan nu via de website alvast een coachgesprek in om je aanvraag voor te bereiden,” vertelt projectleider Dwayne van der Klugt. “En wees er in oktober snel bij, want op is op!”

Bekijk www.digitaliseringwerkt.nl voor meer informatie of om de kansen voor uw bedrijf te bespreken met een van de coaches.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio