10.1 C
De Bilt

Elektrische deelscooters in gemeente Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn – De groene elektrische deelscooters van GO Sharing zijn vanaf woensdag 28 april 2021 ook te vinden in gemeente Alphen aan den Rijn. De scooters zijn een gemakkelijke, leuke en duurzame manier om van A naar B te reizen. Ze zijn 24 uur per dag beschikbaar en 100% elektrisch.

Hoe het werkt 

GO Sharing biedt elektrische deelscooters die u via een app kunt reserveren. U kunt de scooter gebruiken wanneer u wilt en betaalt alleen voor de minuten die met de scooter rijdt (€ 0,29 per minuut). Kijk voor meer informatie of voor het downloaden van de app op www.go-sharing.nl

Milieuvriendelijk vervoermiddel 

Momenteel staan de scooters al in 26 gemeenten in Nederland, waaronder Delft, Den Haag, Rotterdam en Hoofddorp. De elektrische deelscooter is een milieuvriendelijk vervoermiddel. Gemeente Alphen aan den Rijn staat daarom positief tegenover dit initiatief. Erik van Zuylen, wethouder duurzaamheid: “Deze elektrische deelscooters zijn een mooie aanvulling voor onze gemeente. Inwoners kunnen zich op een flexibele en milieuvriendelijke manier verplaatsen. Hopelijk laten ze hierdoor vaker de auto staan”. Kees van Velzen, wethouder verkeer: “Deelmobiliteit is een duurzaam vervoersalternatief dat voor iedereen beschikbaar is. De elektrische deelscooters zijn voor onze gemeente een mooie kans om ervaring op te doen met deze vorm van deelmobiliteit.” 

Regels deelscooters

Voor de e-scooters gelden dezelfde regels als voor alle brom- en snorfietsen. U kunt deze parkeren in de daarvoor aangewezen zones. In de app van GO Sharing zie je welke gebieden dit zijn. GO Sharing vraagt de gebruikers om aan het einde van een rit een foto te maken zodat duidelijk zichtbaar is dat de e-scooter op een nette en hiervoor bestemde locatie is geparkeerd. Het bedrijf spreekt gebruikers aan op hun gedrag bij een overtreding en verwijdert een e-scooter binnen 48 uur als deze overlast veroorzaakt. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio