23.7 C
De Bilt

Elektrische huurfietsen geintroduceerd in Alphen

Electrische huurfietsen? Vanaf maandag 24 juni kunnen inwoners en bezoekers van Alphen aan den Rijn gebruikmaken van het nieuwe huurfietssysteem. Dit initiatief biedt een toegankelijke en milieuvriendelijke manier om door de gemeente te reizen en draagt bij aan een duurzamere leefomgeving.

Locatie electrische huurfietsen

De elektrische huurfietsen zijn beschikbaar in de fietsenstalling aan de Aarkade in het centrum van Alphen aan den Rijn. De fietsen zijn te herkennen aan het FIETSHART-bord dat boven de fietsen wordt geplaatst. De kosten van het huren van een huurfiets bedragen €4,- per uur met een maximum van 8 uur. Via de app Deelfiets Nederland zijn de elektrische fietsen te boeken.

Duurzamere toekomst

Vanuit de lokale ondernemers die actief zijn binnen recreatie en toerisme is er een grote vraag naar de mogelijkheid om een fiets te huren. Wethouder Relus Breeuwsma benadrukt het belang van dit initiatief: “Fietsen is niet alleen leuk en gezond, maar ook een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst. Met dit huurfietssysteem bieden we ook onze bezoekers de mogelijkheid al fietsend ons groene buitengebied te verkennen en al het moois dat daar te beleven is. Een lang gekoesterde wens gaat met dit initiatief in vervulling.”

Fietshart van Holland 2030

De fietsen worden geleverd en onderhouden door de lokale fietsenwinkel Gek van Fietsen. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door Fietsverbinder John Loef, het Platform voor Recreatie en Toerisme, Alphen Marketing, de Centrummanager en de gemeente Alphen aan den Rijn. Het initiatief draagt bij aan de ambitie die de gemeente Alphen aan den Rijn heeft om Fietshart van Holland 2030 te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio