21.5 C
De Bilt

Energiebespaardienst laat huurders in Katwijk gratis besparen op de energierekening

De Energiebespaardienst – een professioneel klusteam – komt de komende tijd bij een geselecteerde groep huurders in Katwijk aan huis om gratis energiebesparende producten aan te brengen en praktische tips te delen. ‘Want energie die u niet gebruikt, hoeft u ook niet te betalen’redeneert gemeente Katwijk. Energiebesparende producten en ander gedrag in huis helpen om de energierekening te verlagen. Hier zetten de gemeente Katwijk en Dunavie zich voor in.

De actie is gericht op woningen met lagere energielabels. Huurders besparen na een bezoek van de Energiebespaardienst rond de €250,- per jaar aan energiekosten. Wethouder Sonny Spek ging langs bij Riet, Gerard en hun dochter Noor om te kijken hoe zo’n bezoek van de Energiebespaardienst in z’n werk gaat.

Wethouder Sonny Spek zegt hierover: “Ik ben blij om te zien hoe de Energiebespaardienst concreet ondersteuning biedt met deze actie. Met relatief eenvoudige stappen gaan de energiekosten omlaag en het wooncomfort omhoog. Ik moedig huurders die een uitnodigingsbrief ontvangen, net als Riet, Gerard en Noor, mee te doen. Het kost u niks, alleen een uurtje van uw tijd. En het levert u veel op!”

Afspraak maken

Huurders van Dunavie die in aanmerking komen voor de actie ontvangen van de gemeente Katwijk een brief. De Energiebespaardienst kan niet bij iedereen tegelijk langs, dat doen we in stappen. Wanneer huurders aan de beurt zijn, ontvangen ze de brief om een gratis afspraak te maken. Alle geselecteerde huurders ontvangen voor december 2023 een uitnodigingsbrief. Bewoners kunnen zelf de afspraak met de Energiedienst inplannen op een moment dat goed uitkomt. Dit kan online en via de telefoon. De Energiebespaardienst komt op het afgesproken dagdeel langs.

Werkzaamheden Energiebespaardienst

De Energiebespaardienst biedt maatwerk. Samen met de bewoners bekijken ze wat de meeste besparing oplevert. Bij elk bezoek heeft de Energiebespaardienst spullen bij zich, zodat zij deze direct kunnen plaatsen. Denk aan het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrippen. Naast het aanbrengen van de energiebesparende producten, geven ze persoonlijke tips om de energiekosten te verlagen.

Ook advies of hulp?

Woont u niet in een van de geselecteerde Dunavie woningen en wilt u graag energie besparen? Maak dan een afspraak met de Energiecoaches van de gemeente Katwijk. Deze enthousiaste vrijwilligers geven gratis energieadvies aan huis. Maak een afspraak via www.katwijk.nl/energiecoach of 071 406 50 00.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio