14.7 C
De Bilt

Energiepark Leiden adopteert een beeld van Beelden in Leiden: de buurt mag kiezen!

Het Energiepark Leiden en Beelden in Leiden zijn een samenwerking aangegaan. Om de maakcultuur in de sleutelstad te bevorderen adopteert het park een jaar lang een beeld uit de expositie van deze zomer. De bewoners van Leiden en specifiek bij en rondom het park kunnen zelf bepalen welk werk geplaatst wordt door te stemmen via de website www.energieparkleiden.nl.

Playground

Thema van de expositie van dit jaar is ‘Playground’. De tentoonstelling is daarmee een plek waar bezoekers spelenderwijs de wereld ontdekken. Net als een speeltuin, die een plek is van spelen, ontdekken en ontmoeten. De zes jonge kunstenaars Bas Oussoren, Susanne Khalil Yusef, Nazif Lopulissa, Eugenie Boon, Vera Gulikers en Stijn ter Braak onderzoeken met speelse verwondering in hun werk de werkelijkheid.

Ze stellen eigen spelregels en vervormen daarmee onze belevingswereld. “Het Energiepark voelt zich verbonden met het thema”, benadrukt stadsmaker Barbara Wassenaar. “Cultuur en ontmoeting spelen nu al een grote rol in het Energiepark en het adopteren van één van de beelden is een mooie kans om deze rol te versterken. Ook willen we waar mogelijk delen van de openbare ruimte spelenderwijs met de stad gaan ontwikkelen.”

Ter illustratie © Pixabay

Cultuur in het Energiepark

“Welk beeld het wordt bepalen we niet zelf”, benadrukt ze. “Dat vragen we namelijk aan de inwoners van Leiden. Via de website kunnen Leidenaren en betrokkenen bij het Energiepark hun stem uitbrengen. Stemmen kan tot 5 augustus. De beelden staan deze zomer op de Hooglandse Kerkgracht. Op 6 augustus maken we bekend welk beeld een plek in het park krijgt en op 23 september 2023 wordt het winnende beeld onthuld in het park.”

“Beelden in Leiden is zeer verheugd met deze nieuwe samenwerking met Energiepark. Het is goed om te zien hoe kunst een plek in de ontwikkeling van het park krijgt en hoe het ook een rol krijgt in de verbinding tussen mensen en plek.’ Zegt Henriette van der Linden, bestuursvoorzitter Beelden in Leiden. “Dankzij Energiepark is dit het tweede werk dat ook nog na de tentoonstelling Playground in Leiden te zien zal zijn. Goed voor de kunstenaars en hun zichtbaarheid, goed voor de kunsten en voor Leiden en de Leidenaren die nu langer ervan kunnen genieten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio