6.1 C
De Bilt

Bijeenkomst Erfgoedplatform in DUNAatelier met thema Atlantikwall

Op woensdagavond 8 november is de volgende bijeenkomst van het Erfgoedplatform in het DUNAatelier. Tijdens de bijeenkomst staan drie projecten centraal die gerelateerd zijn aan het erfgoed van de Atlantikwall. Het platform is een plek waar organisaties, ondernemers, inwoners en de gemeente Katwijk informatie en kennis kunnen delen over het erfgoed in de gemeente Katwijk en samen initiatieven kunnen ontwikkelen.

Het Verdwenen Vliegveld – Sporen van de Tweede Wereldoorlog

Het eerste project waarover verteld zal worden is de nieuwe documentaire ‘Het Verdwenen Vliegveld’, gemaakt door de heer Kok in samenwerking met Kleef & Koop. Deze documentaire gaat op 5 november in première tijdens het filmfestival in Leiden. De heer Kok zal onder meer ingaan op de totstandkoming van de documentaire, met in het bijzonder aandacht voor het erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog op het voormalige Vliegveld Valkenburg. Vorig jaar heeft dit project subsidie ontvangen vanuit het Erfgoedplatform.

Ontwerpworkshop

Het tweede project is een ontwerpworkshop die eerder dit jaar is uitgevoerd door studenten van verschillende universiteiten. Twee projecten hadden betrekking op Katwijk (barakken en de bunkers in de Zuidduinen). De uitkomsten van dit project kunnen inspireren. Mevrouw Verschuure-Stuip, universitair docent, komt samen met een aantal studenten laten zien wat allemaal mogelijk is met het erfgoed van de Atlantikwall vanuit ontwerpkracht. 

Atlantikwall5D  

Tot slot wordt meer verteld over ‘Atlantikwall5D’, een project dat wordt geleid door de heer Pronk. Dit is een project vanuit de erfgoedtafel Atlantikwall van de provincie Zuid-Holland. Met Atlantikwall5D kan uiteindelijk een virtuele tijdreis worden gemaakt naar verschillende plekken langs de Atlantikwall in Zuid-Holland ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Momenteel wordt verkend of dit project ook in Katwijk tot uitvoer gebracht kan worden. Tijdens de bijeenkomst kunt u zelf zien wat dit project te bieden heeft. 

Over het Erfgoedplatform

Tijdens de bijeenkomsten van het Erfgoedplatform ligt het accent steeds op een koppeling van erfgoed met maatschappelijke doelstellingen op het gebied van samenleving en cultuur, economie en toerisme of omgevingskwaliteit. Hier kunt u uw kennis over Katwijks erfgoed delen en samenwerken met anderen om initiatieven rondom erfgoed verder te brengen.

Komt u ook?

De eerstvolgende bijeenkomst van het Erfgoedplatform is op woensdagavond 8 november a.s. om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) in het DUNAatelier (Duinplein, tegenover de Vuurbaak). Aanmelden kan via erfgoed@katwijk.nl. U bent van harte welkom!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio