12.7 C
De Bilt

Expositie 30 in Galerie Alphen Art met werk van 8 kunstenaars

Alphen aan de Rijn – Galerie Alphen Art presenteert van 10 januari t/m 13 februari de eerste expositie van 2020. De ruimte wordt gevuld door acht kunstenaars die een actuele keuze uit hun werk laten zien. De officiële opening is vrijdag 10 januari om 19.00 uur.

Expositie met zeer diverse kunstenaars

Corrie Breeveld legt zich toe op hyperrealistische airbrush, dry brush en grafiet en pastel. Op dit moment werkt ze veel met deze drie technieken in monochroom of hooguit met twee kleuren. Daarbij laat Corrie een breed scala aan onderwerpen zien, variërend van dierenkopje tot portret of een mooie bloem en alles wat daartussen zit.

Verf en glas

Ina van de Nes schildert vanuit haar fantasie en geheugen. Ze volgt haar penseel, waarbij ze vaak toevalligheden durft toe te laten die haar zeer kleurige werk kenmerken. Wilma Roelofs Rikken werkt met glas. Ze onderzoekt de mogelijkheden van glasfusing waarmee ze haar kleurrijke en met de hand samengestelde voorwerpen vormgeeft. Elk kunstwerk is daardoor exclusief en uniek.

Werk van Judith de Graaf

Keramiek en stillevens

Judith Helena de Graaff is keramist. Haar objecten worden opgebouwd uit rollen of platen klei. Potten zijn zelden volledig symmetrisch, maar behouden het element van handgemaakt. Judith’s sculpturen zijn expressionistisch van aard. Natuurlijke materialen zoals steen en hout worden gecombineerd met keramische objecten. Pigmenten worden gebruikt om veelkleurige effecten te bereiken. Het werk van Ruben van der Meer is realistisch. Het varieert van fijnschildertechniek tot een met zichtbare toets geschilderd werk. Stilleven en het menselijk lichaam zijn Ruben’s terugkerende onderwerpen.

Werk van Ruben van der Meer

Wiskunde en kunstenaars

Ger Bonninga heeft een grote interesse voor wiskunde: priemgetallen en Gulden Snede zijn een bron van inspiratie. De schoonheid van deze wiskundige onderwerpen visualiseert hij door ze uit te beelden in reliëfcomposities. Door het reliëf ontstaat een interessante schaduwwerking. Materialen zijn triplex, papier en verf. Ger maakt ook werken op basis van geometrische onderwerpen als zeshoeken en achthoeken.

Werk van Ronald de Haas

Beeldhouwwerk en abstracte kunst

Netty van Jaarsveld werd gegrepen door het beeldhouwen na het lezen van een biografie over Camille Claudel en het bezoeken van een expositie van haar beelden in Laren. Ze ontdekte hoe een ruwe steen omgetoverd kon worden tot een emotioneel kunstwerk. Onder haar handen ontstaan vele mooie beelden, zowel figuratief als abstract. Ronald de Haas laat zich inspireren door zijn ervaringen in zijn vroegere werk als art director en galeriehouder, reizen naar Indonesië en zijn levenslange passie voor kunst. Deze inspiratie ligt aan de basis voor de sprekende kleurrijke, abstracte schilderijen die hij maakt in zijn Nieuwkoopse atelier RED.

Wanneer en waar

Het werk van alle genoemde kunstenaars is te bewonderen van 10 januari t/m 13 februari in Galerie Alphen Art, De Aarhof 41, Alphen aan den Rijn. De Galerie is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 12.00 – 17.00 uur. Op zaterdag van 11.00 – 16.00 uur en op koopavond en koopzondag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio