2.2 C
De Bilt

Expositie Cor Schaap: de bomschuitentijd

Katwijk – Van 7 tot 30 mei exposeert Cor Schaap in het gemeentehuis van Katwijk met een reeks schilderijen over de bomschuitentijd. Schaap heeft bewust gekozen voor dit thema en de expositie een educatief karakter gegeven. Elk schilderij heeft een verhaal met interessante wetenswaardigheden.

Cor Schaap

Cor Schaap (1968) is geboren in Katwijk aan Zee. Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat ‘creatie en creëren’ bij zijn leven hoorde. Op 15-jarige leeftijd was er voldoende artistiek werk voor een toelating aan de kunstacademie in Den Haag maar Schaap koos voor de mediasector waarin hij vandaag de dag meer dan 25 jaar werkzaam is. Bij drie chronische ziekten (HOCM, colitis ulcerosa en diabetes) is schilderen voor Schaap anno 2019 vooral een belangrijke ontspanning.

Schaap is bevriend met kunstschilder Niek van der Plas met wie hij regelmatig de passie voor het impressionisme deelt tijdens wandelingen aan zee. Techniek en artistieke ontwikkeling zijn tijdens die wandelingen belangrijke gespreksonderwerpen. Eind 2017 is Schaap begonnen met het maken van olieverfschilderijen nadat hij eerder onder de naam Scaponi kleurig acrylwerk leverde. Hij exposeerde daarmee onder andere in het Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk. Met de mini-expo in het gemeentehuis van Katwijk werd Schaap een mooie gelegenheid geboden om meer ervaring op te doen met olieverf. De serie schilderijen kreeg bewust een educatief karakter rondom een thema waarmee de schilder zich nauw verbonden weet. De bomschuitentijd, voor Katwijk en de kunst in Katwijk een tijd om nooit te vergeten. En daarom volgens de schilder ook altijd interessant en leerzaam om je in te verdiepen.

Schaap schildert het liefst in de lijn van Nederlandse en Vlaamse impressionisten. Het werk is te koop. Kopers krijgen bij het schilderij, in veel gevallen ook voorzien van een bijzondere lijst, een mooi boek cadeau met alle werken van de expo. Meer informatie op: www.corschaap.nl. 

De expositie is tijdens kantooruren te zien in de centrale hal van het gemeentehuis van Katwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio