11.9 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Extra verlichting op stille en enge plekken

Zoetermeer – Ook dit jaar pakt de gemeente de stille en enge plekken van de stad aan. Dit jaar worden 10 locaties aangepakt door extra verlichting te plaatsen.  Burgemeester Aptroot: Met de aanpak van stille en enge plekken in de stad willen we niet alleen de veiligheid verbeteren, maar vooral ook het veiligheidsgevoel van inwoners vergroten.  Ik zie dat als taak van de gemeente samen met diverse partners.’

Het merendeel van de aangemelde locaties krijgt extra verlichting of de lichtmasten worden verplaatst. Zo plaatst de gemeente extra verlichting bij de Graaf Adolfstraat, Pierre Kemphove, Munnikenland, Kraaienveld en het Westmaaspad. De gemeente kreeg meerdere meldingen binnen over het fietspad langs de Oostkade in Oosterheem.  Hier wordt in het wegdek LED-verlichting aangebracht. Deze aanpak maakt onderdeel uit van een traject om dit gebied verkeersveiliger te maken.

 

2018

Voor de aanpak van stille en enge plekken in 2018 hebben bewoners 12 plekken aangemeld. Hiervan worden 10 plekken aangepakt omdat er sprake is van slechte of weinig verlichting. Dit wordt opgelost door het (bij)plaatsen van lichtmasten, het verplaatsen van lichtmasten of het bijplaatsen of vervangen van armaturen. De gemeente pakt twee plekken niet aan omdat er onder andere een alternatieve route beschikbaar is.

 

2017

De gemeente heeft vorig jaar 15 locaties aangepakt. Op deze plekken plaatste de gemeente extra verlichting of is de bestaande verlichting verplaatst. Zo heeft het fietspad langs de Aziëweg zes extra lichtmasten gekregen en zijn er zestien verplaatst. De verlichting in het Buytenpark is op de doorgaande fietsroute uitgebreid met dertien nieuwe lichtmasten. Op www.zoetermeerveilig.nl vindt u een overzicht van de aangepakte plekken van 2017.

 

Aanmelden

Inwoners kunnen het hele jaar door stille en enge plekken melden aan de gemeente via het melding- of klachtenformulier op www.zoetermeer.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio