14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Fietstocht ‘Naar ‘t Kopje voor het Koppie’ om aandacht te vragen voor mentale gezondheid

Op 11 mei is het weer zover! Stichting We Zien Mekaar organiseert voor de tweede keer de fietstocht ‘Naar ‘t Kopje voor het Koppie’. Met deze fietstocht vragen zij aandacht voor mentale gezondheid onder jongeren. De fietsroute loopt van Leiden naar het kopje van Bloemendaal en weer terug.

Fietstocht

Om deze fietstocht meer kracht bij te zetten, slaan Hecht GGD Hollands Midden en de gemeenten op deze route de handen ineen. Door middel van een stempeltocht vragen zij gezamenlijk aandacht voor dit onderwerp.

Elkaar weer eens goed spreken

Stichting We Zien Mekaar is opgericht door een vriendengroep uit Leiden die in korte tijd twee vrienden verloor aan zelfdoding. Ze worstelden met zichzelf, zonder de ruimte te zien om deze gevoelens te delen, totdat het ze te veel werd. Dit zette de vriendengroep aan het denken: we kunnen over van alles praten, maar bespreken hoe het écht met je gaat blijkt toch moeilijker dan het lijkt. Daarom zet de vriendengroep zich in om de jonge generatie te leren praten over hoe het écht met ze gaat. De fietstocht is één van de vele activiteiten die de stichting organiseert om aandacht voor dit onderwerp te vragen. “We komen 11 mei samen om te fietsen én het gesprek aan te gaan.”

Regionale samenwerking

Hecht GGD Hollands Midden en de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Katwijk, Oegstgeest en Leiden organiseren tijdens de fietstocht allerlei activiteiten rondom het thema mentale gezondheid. Elke fietser krijgt bij de start een stempelkaart die afgestempeld moet worden bij de stempelpost van iedere deelnemende gemeente.

Wil je graag bijdragen aan dit goede doel en zelf meefietsen? Dat kan! Inschrijven kan via www.wezienmekaar.nl

Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113 of chat op 113.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio